C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Tongschar Dugléré
drie tongscharrolletjes dugléré op een wit bord met zwarte achtergrond
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Dugléré

500 gram ongepelde grijze garnalen
200 gram Parijse champignon
300 gram geconcaseerde tomaat
150 gram visfumet
150 gram bieslook, fijngesneden
1 stengel selder
1 ui
60 gram Noilly Prat  

Tongschar

4 stuks tongschar
50 gram boter
300 gram room  
150 gram visfumet
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
2 teenjes look
Peper en zout, naar smaak
100 gram witte wijn  

Afwerking

Platte peterselie

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Thijs Vervloet » avec un gilet de cuisine blanc.
Thijs Vervloet
Préparation

Dugléré

Snijd ui en selder in brunoise en stoof aan in een klontje boter. Snijd de Parijse champignonsin partjes. Voeg Noilly Prat en 150 g visbouillon toe aan de gestoofde groentjes en laat even inkoken. Voeg dan de champignons toe. Voeg de room toe en kook in naar gewenste dikte. Snijd de tomaat in blokjes zonder de pitjes. Werk de saus net voor het serveren af met wat handgepelde grijze garnalen, tomatenblokjes en bieslook.

Tongschar

Breng de overige visfumet en room aan de kook met wat rozemarijn, tijm en look. Smeer de tongschar filets in met boter en kruid met peper en zout. Rol de filets op en maak vast meteen tandenstoker. Pocheer de tongschar zo’n 8 tot 10 minuten in visfumet met room. Dresseer per bord 3 tongscharrolletjes en serveer daar voldoende saus en garnituren bij.

Afwerking

Werk af met enkele blaadjes platte peterselie.

Foto: Levien Lockefeer

Detailfoto van de staart van tongschar op schilferijs

Plats connexes

Ragoût de lotte et de poireaux d'hiver garni dans une assiette blanche épaisse.
Ragoût de lotte et de poireaux d'hiver
Voir le plat
Gebakken wijting met bloemkool en jus van garnaal gedresseerd in een wit rond bord met zwarte ondergrond
Gebakken wijting met bloemkool BBQ en luchtige jus van grijze garnaal
Voir le plat
Groentetaart met garnalen en fetakaas gedresseerd in een diep wit bord.
Handgepelde garnalen met groentetaart en Klemkerkse fetakaas
Voir le plat
Tongschar met slierten witte asperge en crème van tuinbonen gedresseerd op een zwart rond bord.
Tongschar met asperge en tuinbonen
Voir le plat
tongschar met een sliert van aardappel en kaviaar gedresseerd in een wit bord
Tongschar met aardappel, wodka en kaviaar
Voir le plat
Tongschar met courgette en tomaat gedresseerd op een wit bord.
Tongschar met courgette, tomaat en salie
Voir le plat
Gerecht hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon op een wit rond bord.
Hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon
Voir le plat
Tongschar met een canneloni gevuld met piperade en venkel gedresseerd op een licht bord met zwarte achtergrond
Tongschar met piperade en venkel
Voir le plat
Zeebarbeel met scharrelei en garnaal op een wit bord afgewerkt met krokante chips en kleurijke seizoensbloemen
Zeebarbeel met scharrelei en handgepelde garnalen
Voir le plat
Pladijs met salsa van tomaat en venkel afgewerkt met garnaal en basilicum in een wit rond bord gedresseerd
Pladijs met salsa van tomaat en venkel, handgepelde garnaal en kappertjes
Voir le plat
Tongschar gewikkeld in gebrande prei met bouillon van grijze garnaal gedresseerd in een diep wit bord
Tongschar met prei en bouillon van grijze garnaal
Voir le plat
Tonschar met aubergine en Madeira gedresseerd op een wit bord
Tongschar met aubergine en Madeira
Voir le plat
Tonscharfilet met tomaat en koolrabi en een groene kruidenolie op een wit bord gedresseerd met zwarte achtergrond
Tongschar met tomaat
Voir le plat
Wijting met bloemkool en koffie gedresseerd in een beige bord
Wijting met garnalen, bloemkool en koffie
Voir le plat
Escavèche van tongschar gedresseerd in een granny smith appel.
Escavèche van tongschar met granny smith
Voir le plat
Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje
Steenbolk met asperges, zeekraal, mousseline en handgepelde garnaal
Voir le plat
twee garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en een schijfje citroen in een diep bord gedresseerd
Garnaalkroketten à la Kruidenmolen
Voir le plat
Gepocheerde griet met grijze garnaal en tomaat gedresseerd in een diep wit bord
Griet met grijze garnaal en tomaat
Voir le plat
Wijting met karnemelkstampers en een gepocheerd ei gedresseerd in een bruin diep bord
Wijting met karnemelkstampers, gepocheerd ei en grijze garnalen
Voir le plat