![Gepaneerde steenbolk met tartaarsaus geserveerd in een diep bord met daaronder een blauwe servet en een mesje ernaast.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6305f5e0f7854fac508edc98_NSC%20Vlam%20310820192208.jpg)
Tartaarsaus
1 sjalot, fijngesneden
boter
1 el rietsuiker
50 ml appelazijn
100 ml witte wijn
50 ml zure room
150 g zoute boter, in stukjes
1 citroen
zout
4 el tartaarsaus
Steenbolk
4 steenbolkfilets
bloem
2 eieren, losgeklopt
panko
zonnebloempitolie
![Photo de profil en noir et blanc de « Michael Yates » portant un gilet de cuisine blanc.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626a5df1206c2beb4d2af4af_21_DDC180115__00651.jpg)
Tartaarsaus
Stoof de sjalot in wat boter. Voeg appelazijn, witte wijn en rietsuiker toe. Laat inkoken tot de sjalot glazig is. Voeg de zure room toe en warm op, haal daarna van het vuur en voeg de boterblokjes toe. Voeg ten slotte 4 eetlepels tartaarsaus toe en breng op smaak met citroensap en zout.
Gepaneerde steenbolk
Paneer de steenbolkfilets. Haal de vis eerst door de bloem. Wentel hem vervolgens door het ei en door de panko of het paneermeel. Verwarm zonnebloempitolie in een pan tot de olie goed warm is. Bak de vis vervolgens zo’n 3 tot 4 minuten langs elke kant tot deze goudbruin ziet. Breng op smaak met citroensap en zout.
Afwerking
Schik de vis op een bord of in een kommetje en lepel er wat tartaarsaus over.
Foto: Frank Croes
![detailfoto van de staart van steenbolk op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627ccaf49abdd6b9199d3a79_NSC-VIS-41.jpg)
Plats connexes
![Versez le tartare au butternut assaisonné sur une assiette blanche pendant qu'une main verse la sauce dans l'assiette.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6359216472550d85565338b2_NSC%20202210170051-%C2%A9FrC.jpg)
![Steenbolk met open ravioli van knolselder met parelcouscous gedresseerd op een wit bord en een pannetje met saus erbij](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/63591facc87480c5d465f6d8_NSC%20202210170064-%C2%A9FrC.jpg)
![Steenbolk met spelt en bisquesaus gedresseerd op een zwart bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab3785dc6117943e0c76b4_nsc_weekend_1_27367.jpg)
![Steenbolk in currysaus gedresseerd in een aardekleurig kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de8464adba74431508ceb4_NSC%20Vlam%20310820192242.jpg)
![Gebakken steenbolk met risotto en butternut gedresseerd in een beige diep bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62dfd9e1199923cdb2f20e6c_FRC202001231053.jpg)
![een kokertje met steenbolktartaar en een zwart dotje gefermenteerde komkommer gedresseerd op een gedroogde steenbolk](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b4597f3c102e23be8efbec_nsc_weekend_2_31742.jpg)
![Steenbolk met knolselder gedresseerd in een diep wit bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e28215d6635bc16fcffe11_1188-NSC_vis_van_het_seizoen_04-10-21-OCTO-2.jpg)
![Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab3daad158dfcfcd0dc601_nsc_weekend_1_27494.jpg)
![Gebrande steenbolk met boerenkool gedresseerd op een aardkleurig rond bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62dfdccb34e37a2f483832b9_FRC202001231038.jpg)
![Steenbolkfilet gedresseerd op een rondje met pastinaakpuree en saus van beenmerg afgewerkt met groene kruiden](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e27ed8d9d89466b7430191_1113-NSC_vis_van_het_seizoen_04-10-21-OCTO.jpg)
![Brandade van steenbolk met een spiegelei gedresseerd in een metalen kommetje op een houten dienblad](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de7ebf274852c633b9fe23_NSC%20Vlam%20310820192228.jpg)