![Steenbolk met open ravioli van knolselder met parelcouscous gedresseerd op een wit bord en een pannetje met saus erbij](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/63591facc87480c5d465f6d8_NSC%20202210170064-%C2%A9FrC.jpg)
2 steenbolken
1 knolselder
3 botjes waterkers
200 g parelgerst
3 dl room
20 mosselen
Poeder van groene kruiden
Olijfolie
Peper en zout, naar smaak
![Photo de profil en noir et blanc de « Lode De Rover » avec gilet de cuisine blanc.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62694361e8f9998148955d11_lodederoover.jpg)
Gaar de knolselder 1 uur in de oven op 180°C. Laat afkoelen. Eenmaal afgekoeld, snij dunneplakjes van de knolselder en steek ze uit met een grote ronde uitsteekvorm.
Blancheerde waterkers kort. Mix deze tot een gladde puree en breng op smaak met peper en zout.
Bereidt de mosseltjes klassiek, zoals stomen in de stoomoven of in een klassieke mosselpot met garnituur naar keuze. Haal de mosselen uit de schelp en hou zeker het mosselvocht bij. Kook het mosselvocht op met 2 dl room tot gewenste sausdikte. Breng op smaak.
Kook de parelgerst ¾ gaar, giet er daarna 1dl room op zodat deze mooi smeuïg kan verder garen. Meng de parelgerst met een beetje van de waterkers puree en de mosseltjes.
Vul de ronde knolselder schijven voor de helft met de parelgerstmengeling. Vouw toe tot een halve maan.
Kuis de steenbolk op en portioneer naar gewenste grote. Gaar deze kort met olijfolie onder een hete ovengrill en kruid af met zeezout.
Om af te werken kan je de knolselder bepoederen met bijvoorbeeld gedroogde groene kruiden.
Foto: Frank Croes
![Detailfoto van steenbolk op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627ccacf52cbe249c9db3d39_NSC-VIS-40.jpg)
Plats connexes
![Versez le tartare au butternut assaisonné sur une assiette blanche pendant qu'une main verse la sauce dans l'assiette.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6359216472550d85565338b2_NSC%20202210170051-%C2%A9FrC.jpg)
![Steenbolk met spelt en bisquesaus gedresseerd op een zwart bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab3785dc6117943e0c76b4_nsc_weekend_1_27367.jpg)
![Gepaneerde steenbolk met tartaarsaus geserveerd in een diep bord met daaronder een blauwe servet en een mesje ernaast.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6305f5e0f7854fac508edc98_NSC%20Vlam%20310820192208.jpg)
![Steenbolk in currysaus gedresseerd in een aardekleurig kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de8464adba74431508ceb4_NSC%20Vlam%20310820192242.jpg)
![Gebakken steenbolk met risotto en butternut gedresseerd in een beige diep bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62dfd9e1199923cdb2f20e6c_FRC202001231053.jpg)
![een kokertje met steenbolktartaar en een zwart dotje gefermenteerde komkommer gedresseerd op een gedroogde steenbolk](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b4597f3c102e23be8efbec_nsc_weekend_2_31742.jpg)
![Steenbolk met knolselder gedresseerd in een diep wit bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e28215d6635bc16fcffe11_1188-NSC_vis_van_het_seizoen_04-10-21-OCTO-2.jpg)
![Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab3daad158dfcfcd0dc601_nsc_weekend_1_27494.jpg)
![Gebrande steenbolk met boerenkool gedresseerd op een aardkleurig rond bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62dfdccb34e37a2f483832b9_FRC202001231038.jpg)
![Steenbolkfilet gedresseerd op een rondje met pastinaakpuree en saus van beenmerg afgewerkt met groene kruiden](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e27ed8d9d89466b7430191_1113-NSC_vis_van_het_seizoen_04-10-21-OCTO.jpg)
![Brandade van steenbolk met een spiegelei gedresseerd in een metalen kommetje op een houten dienblad](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de7ebf274852c633b9fe23_NSC%20Vlam%20310820192228.jpg)