![Pladijs met pesto gedresseerd op blaadjes van warmoes](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de7249849e966dad0b5dae_NSC%20Vlam%202019031870087.jpg)
Pesto
flinke bussel basilicum (± 150 g)
4 el pijnboompitten
2 teentjes look
20 el olijfolie
2 kl zout
2 kl peper
2 el oude boerenkaas
Warmoes
2 flinke handen warmoes
4 teentjes look
4 el appelciderazijn
arachideolie of druivenpitolie
klontje roomboter
Pladijs
4 pladijsfilets
tarwebloem
olijfolie
![Photo de profil en noir et blanc de Jo Lemmens portant un gilet de cuisine blanc.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6256e227fdee7a27cb3052ed_jo-lemmens.jpg)
Pesto
Snijd of breek de oude boerenkaas in stukjes. Doe de kaas, de basilicum, de pijnboompitten, de gepelde look en de olijfolie met zout en peper in een blender en mix kort tot een pesto met nog een beetje structuur.
Warmoes
Snijd de warmoes en de look fijn. Bak op een hoog vuur in arachideolie of druivenpitolie en blus met een scheutje appelciderazijn. Werk af met een klontje roomboter.
Pladijs
Wentel de pladijsfilet door de tarwebloem en bak goudbruin in een antikleefpan.
Afwerking
Serveer de pladijs op een bedje van warmoes, overgoten met de pesto.
Foto: Frank Croes
![detailfoto van de huid van pladijs op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626bd14c0daadb25fadcc45e_NSC-VIS-167.jpg)
Plats connexes
![Pladijs met wortel en pompoen gedresseerd op een wit rond bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b2e09678867e6482a9916d_nsc_140616_46005%20(1).jpg)
![Gebakken pladijs met bloemkool en zwarte look gedresseerd op een beige rond bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de768516885c0da35b0d6a_NSC%20Vlam%202019031870091.jpg)
![Pladijs met gegrilde mango in een wit rond bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bda6430680cfd24a4e843a_nsc_080816_57421.jpg)
![Pladijs met salsa van tomaat en venkel afgewerkt met garnaal en basilicum in een wit rond bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e3ab9e35f1428477be4633_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-5-22-6349.jpg)
![Pladijs met kokkels en courgette gedresseerd in een wit diep bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b2cb51d36b31423e64a024_nsc_140616_46013.jpg)
![Pladijs met artisjok en kokkels met saus van vin jaune gedresseerd in een wit rond bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e3addf3db09af0ad3910a0_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-5-22-6472.jpg)
![Pladijs met Mexicaanse garnituren gedresseerd in een gegrilde maistortilla](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de63491dc853a2eb2512b7_NSC%20Vlam%202019031870062.jpg)
![Gepaneerde pladijs met komkommersalade gedresseerd op een rond bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de73f6267e502bcfe3fcee_NSC%20Vlam%202019031870069.jpg)