C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
pladijs met venkel en courgette
Pladijs met kokkels en courgette gedresseerd in een wit diep bord.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Pladijs

2 pladijzen
12 kokkels
8 scheermessen
peper en zout, naar smaak

Jus

1kg strandkrab
1 stengel selderij
1 wortel
1el tomatenpuree
1 sjalot
2 teentjes look
tijm, laurier
1dl witte wijn
1 klontje boter
peper en zout, naar smaak

Groenten

4 mini venkels
klontje boter

1/2 groene courgette
1/2 gele courgette
1 sjalot
1/2 teentje knoflook
peper en zout, naar smaak

Venkelcrème

2 venkels
150g gevolgelte bouillon
50g room

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Maarten Bouckaert » portant un gilet de cuisine blanc.
Bart Van Hoecke
Préparation

Pladijs

Fileer, spoel en dep de pladijsfilets droog. Spoel de scheermessen en kokkels overvloedig, open ze rauw en hou ze apart.

Jus

Stoof de strandkrab aan, voeg de groenten en kruiden toe. Blus met witte wijn en voeg water toe tot alles net onderstaat. Laat een uurtje sudderen en zeef. Laat eventueel nog licht inkoken, kruid en werk af met een klontje boter.

Groenten

Reinig de mini venkels, blancheer tot beetgaar, haal kort door de boter. Snij de courgettes in brunoise, stoof aan met gesnipperde sjalot en look.

Venkelcrème

Snij de venkels in grove stukken, kook ze gaar in de gevogeltebouillon en de room. Mix tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout.

Pladijs

Bak de filets kort aan. Breng op smaak met peper en zout.

Afwerking

Schik de kokkels en scheermessen rauw in een diep bord. Leg er de visfilets bij. Verdeel de courgette en babyvenkel over het bord. Breng enkele toefjes venkelcrème aan. Oversaus met jus.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de staart van pladijs op schilferijs met een visnet errond.

Plats connexes

Pladijs met wortel en pompoen gedresseerd op een wit rond bord.
Pladijs met pompoen en wortel
Voir le plat
Gebakken pladijs met bloemkool en zwarte look gedresseerd op een beige rond bord
Pladijs met bloemkool en zwarte look
Voir le plat
Pladijs met gegrilde mango in een wit rond bord gedresseerd
Pladijs met leche de tigre en gegrilde mango
Voir le plat
Pladijs met pesto gedresseerd op blaadjes van warmoes
Pladijs met warmoes en pesto
Voir le plat
Pladijs met salsa van tomaat en venkel afgewerkt met garnaal en basilicum in een wit rond bord gedresseerd
Pladijs met salsa van tomaat en venkel, handgepelde garnaal en kappertjes
Voir le plat
Pladijs met artisjok en kokkels met saus van vin jaune gedresseerd in een wit rond bord.
Pladijs met artisjok, vin jaune en kokkels
Voir le plat
Pladijs met Mexicaanse garnituren gedresseerd in een gegrilde maistortilla
Maistortilla met pladijs
Voir le plat
Gepaneerde pladijs met komkommersalade gedresseerd op een rond bord
Pladijs met Aziatische komkommersalade
Voir le plat