C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Zeebarbeelsoep met peperkoek
Soep van zeebarbeel apart geserveerd naast een bord met de soep en peperkoekcroutons
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Zeebarbeel

6 zeebarbelen van 300 - 400g of 12 zeebarbeel filets en 750g visafval
75g wortel
40g bleekselder
40g tomatenconcentraat
1el bloem
1,5l water
peper en zout

Afwerking

4 sneden peperkoek
boter
40g roomkaas

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Jeremy Girvan » portant un gilet de cuisine blanc.
Jeremy Girvan
Préparation

Soep

Gebruik volledige vissen en reinig en fileer ze of vraag dit aan de vishandelaar. Houd het afval apart (koppen en graten). Je kan dit ook kopen bij de vishandelaar.  Verwijder ogen en kieuwen uit het visafval. Deze geven een bittere smaak. Stoof het visafval aan in een droge pot. Voeg wortelen, prei en tomatenconcentraat toe en laat enkele minuten stoven. Bestrooi met een flinke eetlepel bloem en voeg het water geleidelijk toe. Breng het geheel aan de kook en laat zacht pruttelen tot de groenten gaar zijn. Mix en zeef de bouillon en werk af met peper en zout naar smaak.
Laat de bouillon zeker niet langer koken dan 30 minuten. Als je de bouillon te lang laat koken, wordt hij bitter.

Zeebarbeel

Snijd de zeebarbeel in fijne plakjes en plaats ze gedurende 3 minuten in een voorverwarmde oven van 140 °C. Indien u de vis zelf fileert verwijder dan op voorhand de fijne graatjes.

Peperkoekcroutons

Snijd de peperkoek in blokjes en bak ze krokant in boter. Laat de croutons na het bakken even rusten op een stukje keukenpapier.

Afwerking

Schik de zeebarbeelfilets in een cirkel op het soepbord. Lepel hier de roomkaas op zoals op de foto. Verdeel de peperkoekcroutons over de zeebarbeel. Verdeel de soep rond het viskransje

Foto: Frank Croes

Detailfoto van de kop van een zeebarbeel

Plats connexes

zeebarbeel met prei en pepersaus op een groen/blauw bord gedresseerd
Zeebarbeel met preistoemp en pepersaus
Voir le plat
Zeebarbeel met scharrelei en garnaal op een wit bord afgewerkt met krokante chips en kleurijke seizoensbloemen
Zeebarbeel met scharrelei en handgepelde garnalen
Voir le plat
Tempura van zeebarbeel met puree, ui en tartaarsaus
Zeebarbeel­tempura met ui en tartaarsaus
Voir le plat
Zeebarbeel met venkel en antiboise gedresseerd op een wit bord, met zwarte achtergrond
Zeebarbeel, antiboise en venkel
Voir le plat
Croque van met zeebarbeel gedresseerd op een wit rond bord.
Croque met zeebarbeel, Oud Brugge en roomkaas
Voir le plat
zeebarbeel op rabarber met beurre blanc met een zwarte achtergrond
Zeebarbeel met rabarber, beurre blanc en vanille
Voir le plat