C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Pasta met wulken
Pasta met wulken en zongedroogde tomaten op een wit bord gedresseerd
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Wulken

250 g gekookte wulken

Pasta

500 g pasta (linguine of tagliatelle)
zout

Saus

1 sjalot, fijngesneden
½ teentje look, fijngeperst
1 klontje boter
1 scheutje mosseljus of witte wijn
100 ml room
zeste van citroen
citroensap, naar smaak
peper en zout, naar smaak

Afwerking

100 g zongedroogde tomaatjes
enkele takjes kervel
1 el peterselie, fijngesneden
100 g Noordzeegarnaal, gepeld

Préparation

Wulken

Koop je gekookte wulken bij je vishandelaar of kook verse wulken gaar in een court-bouillon. Haal de gekookte wulken uit de schelp en snij fijn.

Pasta

Zet een ruime pot met gezouten water op en kook de pasta al dente.

Saus

Smelt ondertussen een klontje boter in een sauteuse en stoof de sjalot en look aan. Doe er de fijngesneden wulken bij en laat kort meestoven.
Blus de pan met mosseljus of witte wijn. Laat dit kort inkoken en voeg vervolgens een goede scheut room toe. Kook dit geheel in tot sausdikte. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.

Afwerking

Voeg de gekookte pasta toe en vermeng met de saus. Zorg dat de saus mooi rond de pasta kleeft. Draai de pasta nu op met behulp van een grote pincet of vleesvork en schik op bord. Lepel er de overgebleven saus over. Garneer het bord met wat zongedroogde tomaatjes, kervel, enkele Noordzeegarnalen, peterselie en zeste van limoen.

Foto: Levien Lockefeer

twee wulken op schilferijs

Plats connexes

Een wulken schelp met daarvoor het gerecht gedresseerd op een blauw bordje
Wulken met daslook, bloemkool en pickles
Voir le plat
Een crumble met daarop verschillende zeevruchten en een schuimige saus gedreseerd in een wit diep bord
Ode aan de Noordzee
Voir le plat