C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Noordzeekrab met zeewier-mayonaisse
Noordzeekrab met kleurijke garnituren gedresseerd in een dieprood bord
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Noordzeekrab

4 kg krabscharen

Gelei

4 l water
10 g zout
150 g witte wijn
100 g uien
2 stengels Thais
citroengras
4 tomaten in stukjes
2 stengels groene selderij
30 g gember, geschild en fijngesneden
sap van 1/2 citroen + de citroen
150 g venkel
1/2 bol look
1 stukje piment
2 takjes tijm
6 blaadjes basilicum
1 takje rozemarijn

Afwerking van de gelei

50 g sojasaus
50 g rijstazijn
100 g chanponzu (Japanse citrus-sojasaus)
17 g/l Sosa (koud geleermiddel, vegetaal)

Mayonaise met yuzu en zeesla

200 g druivenpitolie
120 g zeesla
40 g groene mosterd
40 g eiwit
0,9 g xanthaan
25 g yuzusap

Afwerking

basilicum
wilde tuinkers
dragon, dille
radijsbloemen
citrusafrikaantjes
citroenverbena

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Alain Bianchin » portant un gilet de cuisine blanc
Alain Bianchin
Préparation

Noordzeekrab

Breng een grote pan water aan de kook met 35 g zout/l. Kook hierin de krabscharen 1 minuut ( telkens in kleine hoeveelheden tegelijk), koel af in ijs. Stoom 40 minuten op 65°C. Koel meteen in ijs. Haal het vlees uit de pantsers.

Vegetale gelei

Doe alle ingrediënten in een drukpan (een techniek om niet met eiwit te moeten klaren). Zet 2 minuten onder druk. Laat afkoelen, open de pan, zeef het vocht. Voeg sojasaus, rijstazijn, chanponzu en Sosa toe. Warm op tot 64°C, laat geleren tot een kwabbige substantie.

Yuzumayonaise

Ga te werk zoals voor gewone mayonaise.

Afwerking

Dresseer het krabvlees en een hele schaar in het midden van het bord. Leg er een fijn laagje gelei op. Versier met eetbare bloemen en kruiden. Leg er opnieuw een laagje gelei op. Eindig met puntjes yuzumayonaise en enkele bloemen en kruidentakjes met anijs- of citrusaroma.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de schaar van de Noordzeekrab

Plats connexes

Tartare de crabe garni de caviar et de tranches d'avocat marinées
Crabe de la mer du Nord à l'avocat et au caviar
Voir le plat
Tartelette van prei met Noordzeekrab en dotjes vadouvanmayo en groene crème.
Tartelette met prei, Noordzeekrab en vadouvanmayonaisse
Voir le plat
Zwemkrab panna montana met courgetti gedresseerd in een roestkleurig diep bord
Zwemkrabsoep 'Panna Montana'
Voir le plat