C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
hondshaai met zurkelstampers
een moot gebakken hondshaai met zurkelstampers apart geserveerd
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Kruidencoulis

160 g kervel
2 norivellen (algen)
500 g spinazie
150 g postelein
5 ml olijfolie
peper en zout, naar smaak

Zurkelstampers

500 g aardappelen
50 ml karnemelk
peper en zout, naar smaak
1 sjalot
1 el zure room
10 g boter
150 g zuring

Hondshaai

600 g hondshaai
5 ml ketjap manis

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Willem Hiele » avec un gilet de cuisine blanc.
Willem Hiele
Préparation

Kruidencoulis

Dompel de spinazie, postelein, kervel en norivellen onder in kokend water en laat schrikken in ijswater. Mix alles in een blender met een scheut olijfolie, peper en zout (voeg eventueel een scheutje water toe).

Zurkelstampers

Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Voeg de karnemelk toe en leng aan met water tot de aardappelblokjes onder staan. Kook de aardappelen gaar en droog ze op het vuur. Snijd de sjalot fijn en voeg toe aan de aardappelen, samen met de boter en zure room. Pureer de aardappelen breng op smaak met peper en zout. Snijd de zuring fijn en voeg toe.

Hondshaai

Snijd de hondshaai in mooie stukken en bak op de graat in olie of boter tot ze mooi gekleurd zijn. Laat ze daarna ongeveer 5 minuten verder garen in een voorverwarmde oven van 190°C. Verwarm de ketjap manis op een laag vuur. Let op dat de saus niet aanbrandt. Bestrijk nu de hondshaai met de opgewarmde ketjap manis.

Afwerking

Schep een lepeltje puree op het bord en dresseer er de hondshaai naast. Werk af met wat kruidencoulis. Doe de overige zurkelstampers in een kommetje en lepel ook hier wat kruidencoulis bij. Werk tot slot af met wat verse kruiden.

Foto: Frank Croes

detailfoto van de huid van hondshaai

Plats connexes

gebrande hondshaai met gemarineerde koolrabi en dille-olie gedresseerd in een roestkleurig kommetje
Hondshaai met koolrabi en dille
Voir le plat
Hondshaai en kalfskop gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.
Kalfskop en tortue met warmgerookte hondshaai en basilicum
Voir le plat
Gerecht hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon op een wit rond bord.
Hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon
Voir le plat
Tartelette van hondshaai en anijsgroentjes gedresseerd op een beigekleurig rond bord.
Tartelette van hondshaai en anijsgroentjes
Voir le plat
Hondshaai en rode biet tussen een zuurdesemsandwich gedresseerd op een rond blauw bord.
Zuurdesemsandwich met hondshaai en rode biet
Voir le plat
Hondshaai met couscous, spinazie en girollen met een saus van bouillabaisse op een zwart bord gedresseerd.
Hondshaai met handgerolde couscous en bouillabaisse
Voir le plat
Hondshaai met pompoen gedresseerd in een halve maan op een wit rond bord
Hondshaai met dashi en pompoen
Voir le plat
Hondshaai rillette met duinasperges gedresseerd op een wit bord met zwarte rand.
Rillettes van hondshaai met duinasperges
Voir le plat
gebakken hondshaai filet met creme van rode biet en afgewerkt met tuinkers gedresseerd in een licht bord.
Hondshaai met rode biet en tuinkers
Voir le plat
Tajine met hondshaai
Winterse tajine met hondshaai
Voir le plat
Hondshaai met buikspek en noordzeedashi, afgewerkt met seizoensbloemen in een geel diep bord.
Gegrilde hondshaai met buikspek en Noordzeedashi
Voir le plat
Gebakken hondshaai met daarop wat schijfjes truffel en champignon gedresseerd op een wit rond bord
Hondshaai met paddenstoel, truffel en zure sjalotsaus
Voir le plat