C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Pieterman in zoutkorst
Een wit bordje met salade van rode biet, een zwart kommetje met rode biet op zijn geheel en een zwart kommetje met de pieterman in zoutkorst
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Pieterman en rode biet

1 grote pieterman
2 tenen look
3 takjes tijm
1 takje rozemarijn
3 rode bieten

Kaascrème

150 g jonge geitenkaas
1/2 dl sojamelk
1 limoen
chiliflakes
peper uit de molen, zout

Salade

100 versgedopte erwten
1 granaatappel
200 g sojascheuten

Dressing

1 kl komijnzaadjes
1 kl sesamolie
2 el biologische zonnebloemolie
1 snuif chiliflakes

Afwerking

3 takjes dille
fleur de sel
versgemalen peper

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Maarten Bouckaert » portant un gilet de cuisine blanc.
Seppe Nobels
Préparation

Pieterman

Knip de vinnen van de pieterman, verwijder de ingewanden, spoel met fris water en vul de vis met geplette look, tijm en rozemarijn. Was de rode bieten, leg ze met de pieterman in een ovenschaal. Bedek met grof zeezout, gaar 25 minuten in de oven op 160°C.

Kaascrème

Meng de geitenkaas in de blender met sojamelk, zeste en sap van limoen, een snuif chiliflakes, versgemalen peper en zout tot een luchtige crème. Smeer op de bodem van een schaal.

Salade

Kook de erwtjes gaar in gezouten water, giet af, verwijder de vliesjes. Halveer de granaatappel, klop er met een houten lepel de pitjes uit, vang het sap op. Haal de bieten uit de zoutkorst, schil ze, snij ze met een spiraalsnijder of mandoline in dunnen repen. Maak een salade van de bieten, erwten, sojascheuten en granaatappelpitten.

Dressing

Rooster de komijnzaadjes in een hete pan zonder vetstof. Maak een dressing van sesamolie, zonnebloemolie, granaatappelsap, geroosterde komijnzaadjes en een snuif chiliflakes. Meng de dressing door de bietensalade.

Afwerking

Schik de salade op de crème van geitenkaas. Werk de salade af met dille, versgemalen peper en fleur de sel. Serveer met de pieterman in zoutkorst.

Foto: Heikki Verdurme

Plats connexes

Aucun article n'a été trouvé.