Croque met zeebarbeel
![Croque van met zeebarbeel gedresseerd op een wit rond bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de4dcedaa1ac358cd58284_NSC-Vlam%202018122165658.jpg)
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4
Zeebarbeel
200g zeebarbeelfilet
1 fijngesneden lente-ui
20g roomkaas
peper en zout, naar smaak
Croque
8 sneden toastbrood
4 sneden Oud Brugge kaas
boter
Chercheur :
![Photo de profil en noir et blanc de « Jeremy Girvan » portant un gilet de cuisine blanc.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626a47f11a7a0557b30e3404_29_DDC180115__00753.jpg)
Jeremy Girvan
Préparation
Zeebarbeel
Snijd de zeebarbeelfilets in stukjes van ongeveer 1 cm. Meng de zeebarbeel, de lente-ui en de roomkaas in een kom. Breng alles op smaak met peper en zout.
Croque
Beleg 4 sneden brood met een sneetje Oud Brugge. Verdeel daarop het zeebarbeelmengsel. Leg er vervolgens telkens een sneetje brood bovenop zodat je een royaal gevulde croque krijgt. Smeer de croque langs beiden zijden in met boter en bak op een laag vuur tot hij goudbruin is. Leg de croque in een ovenschaal en plaats in de oven (170°C) tot de kaas gesmolten is.
Foto: Frank Croes
![detailfoto van de staart van zeebarbeel op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de4e2645b7228644bab373_NSC-VIS-80%20(1).jpg)
Plats connexes
![zeebarbeel met prei en pepersaus op een groen/blauw bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62a9c19c76bb8000fd2dbcb6_nsc_080816_57176.jpg)
Zeebarbeel met preistoemp en pepersaus
![Zeebarbeel met scharrelei en garnaal op een wit bord afgewerkt met krokante chips en kleurijke seizoensbloemen](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab2507f170eb0e117353c0_nsc_080816_57025%20(1).jpg)
Zeebarbeel met scharrelei en handgepelde garnalen
![Tempura van zeebarbeel met puree, ui en tartaarsaus](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62a9ee5dc944b36b24a47d53_nsc_080816_56992%20(1).jpg)
Zeebarbeeltempura met ui en tartaarsaus
![Zeebarbeel met venkel en antiboise gedresseerd op een wit bord, met zwarte achtergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e138c6e7f3c707df0fa009_NSC_vis_van_het_seizoen_16-08-2021-0314.jpg)
Zeebarbeel, antiboise en venkel
![zeebarbeel op rabarber met beurre blanc met een zwarte achtergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e130d47ba9ba77e4c3ff38_NSC_vis_van_het_seizoen_16-08-2021-0285.jpg)
Zeebarbeel met rabarber, beurre blanc en vanille
![Soep van zeebarbeel apart geserveerd naast een bord met de soep en peperkoekcroutons](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de50faa127b817594e4dc1_NSC-Vlam%202018122165676.jpg)
Soep van zeebarbeel met peperkoekcroutons