Steenbolkbrandade
![Brandade van steenbolk met een spiegelei gedresseerd in een metalen kommetje op een houten dienblad](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de7ebf274852c633b9fe23_NSC%20Vlam%20310820192228.jpg)
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4
Brandade
2 grote steenbolkfilets, in stukjes gesneden
5 grote aardappelen (bintje)
2 teentjes knoflook, fijngesneden
peterselie, fijngesneden
dragon, fijngesneden
100 ml witte wijn
100 ml zure room
Afwerking
1 el haringkaviaar
4 eieren
groene kruiden
zout, naar smaak
Chercheur :
![Photo de profil en noir et blanc de « Michael Yates » portant un gilet de cuisine blanc.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626a5df1206c2beb4d2af4af_21_DDC180115__00651.jpg)
Michael Yates
Préparation
Brandade
Kook de aardappelen gaar in gezouten water en giet af. Voeg de witte wijn toe en leg de stukjes vis op de aardappelen. Door de warmte van de aardappelen zal de vis garen. Voeg, als de vis gaar is, de zure room, fijngesneden look, dragon en peterselie toe. Plet alles tot een mooie brandade (puree). Er mogen zeker nog wat stukken inzitten.
Afwerking
Breng op smaak met zout en werk af met een lepeltje haringkaviaar, een mooi spiegelei en nog wat groene kruiden.
Foto: Frank Croes
![Detailfoto van de steenbolk op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627ccacf52cbe249c9db3d39_NSC-VIS-40.jpg)
Plats connexes
![Versez le tartare au butternut assaisonné sur une assiette blanche pendant qu'une main verse la sauce dans l'assiette.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6359216472550d85565338b2_NSC%20202210170051-%C2%A9FrC.jpg)
Tartare de moue au butternut
![Steenbolk met open ravioli van knolselder met parelcouscous gedresseerd op een wit bord en een pannetje met saus erbij](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/63591facc87480c5d465f6d8_NSC%20202210170064-%C2%A9FrC.jpg)
Steenbolk met knolselder en parelcouscous
![Gepaneerde steenbolk met tartaarsaus geserveerd in een diep bord met daaronder een blauwe servet en een mesje ernaast.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6305f5e0f7854fac508edc98_NSC%20Vlam%20310820192208.jpg)
Steenbolk met warme tartaarsaus
![Steenbolk met spelt en bisquesaus gedresseerd op een zwart bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab3785dc6117943e0c76b4_nsc_weekend_1_27367.jpg)
Steenbolk met bisquesaus, spelt en gerookte mozarella
![Steenbolk in currysaus gedresseerd in een aardekleurig kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de8464adba74431508ceb4_NSC%20Vlam%20310820192242.jpg)
Steenbolk met curry
![Gebakken steenbolk met risotto en butternut gedresseerd in een beige diep bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62dfd9e1199923cdb2f20e6c_FRC202001231053.jpg)
Steenbolk met kort gebakken risotto van kastanjezwam en butternut
![een kokertje met steenbolktartaar en een zwart dotje gefermenteerde komkommer gedresseerd op een gedroogde steenbolk](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b4597f3c102e23be8efbec_nsc_weekend_2_31742.jpg)
Steenbolktartaar en gefermenteerde komkommer
![Steenbolk met knolselder gedresseerd in een diep wit bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e28215d6635bc16fcffe11_1188-NSC_vis_van_het_seizoen_04-10-21-OCTO-2.jpg)
Steenbolk met knolselder no waste
![Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab3daad158dfcfcd0dc601_nsc_weekend_1_27494.jpg)
Steenbolk met asperges, zeekraal, mousseline en handgepelde garnaal
![Gebrande steenbolk met boerenkool gedresseerd op een aardkleurig rond bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62dfdccb34e37a2f483832b9_FRC202001231038.jpg)
Gebrande steenbolk met boerenkool, karnemelk en gember
![Steenbolkfilet gedresseerd op een rondje met pastinaakpuree en saus van beenmerg afgewerkt met groene kruiden](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e27ed8d9d89466b7430191_1113-NSC_vis_van_het_seizoen_04-10-21-OCTO.jpg)
Gebakken steenbolk met pastinaakpuree, gandaham en beurre blanc van beenmerk