Rog asperge en daslook
![Een stuk gebakken rog met daarbij asperges, morieljes en daslook gedresseerd op een ovaal wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62dfecd8ab25b8b9b089e76a_Ambiance_NSC20200316%C2%A9FRC2083.jpg)
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4
Rog
1 grote rog op de graat
peper en zout, naar smaak
boter
citroensap
Garnituren
200 g morieltjes
4 witte asperges
4 groene asperges
300 g boter
100 g daslook
Aardappelkrokant
4 dikke aardappelen
peper en zout, naar smaak
Chercheur :
![Photo de profil en noir et blanc de « Glenn Verhasselt » avec les bras croisés dans un gilet de cuisine blanc.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626aa60d47d07321723636fd_glenn-verhasselt.jpg)
Glenn Verhasselt
Préparation
Rog
Verdeel de rog in vier delen. Kruid af met peper en zout, bak stevig aan en blus met wat citroensap. Laat even rusten en haal de stukken van de graat.
Aardappelkrokant
Kook de aardappelen gaar, mix met wat kookvocht, breng op smaak met peper en zout. Smeer uit op matjes en laat drogen op 80°C.
Garnituren
Gaar de asperges, glaceer in de boter samen met de daslook. Bak de morieltjes kort op.
Afwerking
Overgiet de rog met de meunièreboter en werk het gerecht af met gemarineerde aspergeslierten.
Bron: Culinaire Ambiance
Foto: Frank Croes
![Detailfoto van de kop van rog op schilferijs met visnet daarrond.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62dfed16ea42795506cfd489_NSC-VIS-137.jpg)
Plats connexes
![gebakken rog met lente ui gedresseerd op een wit rond bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bd9b3f76df20646c7d69ee_52vegetables_3_36410.jpg)
Gebakken rog met lente ui en stadshoning
![Gebrande rog met oester gedresseerd in een wit rond bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62dfea8761b1281184b449d7_Ambiance_NSC20200316%C2%A9FRC2060.jpg)
Gebrande rog met Oostendse oester, algen en verjus
![Rog met avocado koolrabi en hijiki in een rondje gedresseerd op een wit glanzend bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62dfe8d25ea065e890fb4383_Ambiance_NSC20200316%C2%A9FRC2055.jpg)
Opgelegde rog met avocado, koolrabi en hijiki