C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Pladijs met bloemkool
Gebakken pladijs met bloemkool en zwarte look gedresseerd op een beige rond bord
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Bloemkool

2 bloemkolen grof gesneden (bewaar een handvol roosjes om te bakken)
2 teentjes knoflook
4 uien fijngesneden
druivenpitolie
peper en zout, naar smaak

2 handvol kleine bloemkoolroosjes
roomboter
4 el appelciderazijn

Zwarte look

1 ei
300 ml druivenpitolie
2 el sterke mosterd
4 el appelciderazijn
2 flinke lepels zwartelookpasta

Pladijs

4 pladijsfilets
druivenpitolie
2 el roomboter
2 gekneusde tenen look

Afwerking

20 mosselen
geroosterde uitjes
dragonblaadjes

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de Jo Lemmens portant un gilet de cuisine blanc.
Jo Lemmens
Préparation

Bloemkoolpuree

Doe de bloemkoolroosjes, de knoflook en de uien in een braadslee. Sprenkel er de druivenpitolie over, kruid met peper en zout en meng goed. Rooster 40 minuten op 180°C. Roer regelmatig om tot alles gaar en gekarameliseerd is. Doe alles in een blender en mix tot een gladde massa.

Garnituur

Bak de bloemkoolroosjes goudbruin in een klontje roomboter, blus met appelciderazijn en kruid met peper en zout.

Zwarte look

Meng het ei, 2 el mosterd en 300 ml druivenpitolie in de blender tot je mayonaise klaar is. Voeg de azijn en de zwartelookpasta toe. Breng op smaak met peper en zout en lepel de mayonaise in een spuitzak.

Pladijs

Bak de pladijsfilets aan in de olie, voeg de boter en de gekneusde teentjes look toe. Overgiet met boter tot de pladijs goudbruin is.

Afwerking

Spoel de mosselen in koud water. Controleer de mosselen één voor één en verwijder de mosselbaard en de mosselen met een kapotte schelp. Kook de mosselen kort (± 1 minuut) in een klein bodempje water en laat afkoelen. Haal uit de schelp.

Strijk de bloemkoolpuree op het bord en leg daarop de pladijsfilet. Strooi de bloemkoolroosjes over de pladijsfilet. Maak drie dotjes zwartelookmayonaise rond de pladijs en leg langs elk dotje een mossel. Plaats op elk dotje een dragonblaadje. Werk af met enkele geroosterde uitjes.

Foto: Frank Croes

detailfoto van de zijvin van de pladijs op schilferijs

Plats connexes

Pladijs met wortel en pompoen gedresseerd op een wit rond bord.
Pladijs met pompoen en wortel
Voir le plat
Pladijs met gegrilde mango in een wit rond bord gedresseerd
Pladijs met leche de tigre en gegrilde mango
Voir le plat
Pladijs met pesto gedresseerd op blaadjes van warmoes
Pladijs met warmoes en pesto
Voir le plat
Pladijs met salsa van tomaat en venkel afgewerkt met garnaal en basilicum in een wit rond bord gedresseerd
Pladijs met salsa van tomaat en venkel, handgepelde garnaal en kappertjes
Voir le plat
Pladijs met kokkels en courgette gedresseerd in een wit diep bord.
Pladijs met venkel, kokkels, scheermessen en courgette
Voir le plat
Pladijs met artisjok en kokkels met saus van vin jaune gedresseerd in een wit rond bord.
Pladijs met artisjok, vin jaune en kokkels
Voir le plat
Pladijs met Mexicaanse garnituren gedresseerd in een gegrilde maistortilla
Maistortilla met pladijs
Voir le plat
Gepaneerde pladijs met komkommersalade gedresseerd op een rond bord
Pladijs met Aziatische komkommersalade
Voir le plat