C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
griet met aardpeer en chorizo
Griet met daarop aardpeer, bloemkool en chorizo gedresseerd op een wit rond bord
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Griet

200g griet
10g grof zout
10g suiker
enkele takjes ijzerkruid

Aardpeer

1kg aardperen
zout

Bloemkool

een halve bloemkool
boter
peper en zout, naar smaak
1 citroen

Afwerking

50g chorizo

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Gino Lemmens » avec les bras croisés dans un gilet de cuisine blanc.
Gino Lemmens
Préparation

Griet

Marineer de griet 1 uur in een mengeling van grof zout, suiker en fijngesneden ijzerkruid. Spoel deze vervolgens grondig in koud water. Gaar de vis vacuüm voor 45 minuten op 40°C. Laat afkoelen in ijswater. Snijd de vis in porties.

Bloemkool

Maak van ¾ van de bloemkool een crème door deze in boter te garen en mooi tot een smeuïg geheel te laten draaien in de blender. Kruid met peper en zout.

Maak van de rest van de bloemkool een salade door deze fijn te snijden. Kruid af en voeg de zeste van citroen toe.

Aardpeer

Schil de aardperen en zet deze onderwater met wat zout op een zacht vuur. Laat dit enkele uren trekken en passeer daarna door een neteldoek. Maak vervolgens ook enkele chips van de aardpeer voor de afwerking.

Afwerking

Giet wat bouillon van aardpeer in een diep bord. Brand de griet kort met een bunsenbrander. Spuit hier wat bloemkool crème op. Leg hierop wat bloemkoolsalade en fijngesneden chorizo. Werk af met chips van aardpeer. Leg de vis in de bouillon.

Foto: Frank Croes
Bron: Culinaire Ambiance

Detailfoto van de staart van griet op schilferijs

Plats connexes

gebakken griet gedresseerd op geprakte aardappel met ratatouille op een wit bord
Griet met citroenaardappel en ratatouille
Voir le plat
Griet op de graat gebakken met een citroenschijfje en een kommetje met tomatensalade
Griet op de graat met tomatensalade
Voir le plat
Grietmoot met gewokte tarwe en paksoi gedresseerd in een bruin kommetje
Gegrilde grietmoot met gewokte tarwekorrels
Voir le plat
Asperges met griet en krokante korst, erwtjes en mousselineaardappel gedresseerd op een wit bord
Griet met korst van rouille en broodkruim, asperges, erwtjes en mousselineaardappel
Voir le plat
Gebakken griet met bloemkool en hazelnoot gedresseerd in een zwart diep bord
Gebakken grietfilet met bloemkool en hazelnoot
Voir le plat
Gepocheerde griet met grijze garnaal en tomaat gedresseerd in een diep wit bord
Griet met grijze garnaal en tomaat
Voir le plat