C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Zeebarbeel­tempura met tartaarsaus
Tempura van zeebarbeel met puree, ui en tartaarsaus
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Zeebarbeel

4 zeebarbeelfilets (+/- 100g elk)

Ui

20 uiringen
10g bloem

Tempuradeeg

50g bloem
1 ei
20g ijswater
1 citroen
peper en zout, naar smaak

Aardappelpuree

300g aardappelen
100g melk
50g boter
peper en zout, naar smaak

Tartaarsaus

4el mayonaisse
peterselie
2 gekookte eieren
4 takjes verse dragon

Afwerking

2 takjes dragon
kappers

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Rudi Van Beylen » avec gilet de cuisine blanc
Rudi Van Beylen
Préparation

Zeebarbeel in tempuradeeg

Meng voor het deeg bloem, eieren en water, kruid met peper en zout.
Wentel de visjes in tempuradeeg, frituur op 180°C.
Besprenkel met wat fleur de sel en wat citroensap.

Uiringen

Wentel de uiringen in bloem, frituur op 150°C.

Tartaarsaus

Meng de mayonaisse en de eieren met gesnipperde peterselie en dragon.
Kruid met peper en zout.

Aardappelpuree

Kook de aardappelen, pureer, werk af met boter, peper en zout.

Afwerking

Droog de dragon 30 minuten in een oven van 120°C. Mix tot poeder en bestrooi de tempura.
Bak de kappers in een hete pan.
Serveer zoals op de foto

Foto: Heikki Verdurme

Zeebarbeel op schilferijs omringd door visnet

Plats connexes

zeebarbeel met prei en pepersaus op een groen/blauw bord gedresseerd
Zeebarbeel met preistoemp en pepersaus
Voir le plat
Zeebarbeel met scharrelei en garnaal op een wit bord afgewerkt met krokante chips en kleurijke seizoensbloemen
Zeebarbeel met scharrelei en handgepelde garnalen
Voir le plat
Zeebarbeel met venkel en antiboise gedresseerd op een wit bord, met zwarte achtergrond
Zeebarbeel, antiboise en venkel
Voir le plat
Croque van met zeebarbeel gedresseerd op een wit rond bord.
Croque met zeebarbeel, Oud Brugge en roomkaas
Voir le plat
zeebarbeel op rabarber met beurre blanc met een zwarte achtergrond
Zeebarbeel met rabarber, beurre blanc en vanille
Voir le plat
Soep van zeebarbeel apart geserveerd naast een bord met de soep en peperkoekcroutons
Soep van zeebarbeel met peperkoekcroutons
Voir le plat