C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Leng met prei en pastinaak
Leng met prei en pastinaak gedresseerd op een wit bord
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Leng

500g lengfilet
2el yanukiku-marinade (lak, te koop in de betere horecawinkel)
peper van de molen enfleur de sel, naar smaak

Auberginecrème

3 aubergines
olijfolie
1 teentje look
3el Griekse yoghurt
2g za'athar (Libanees kruid)
peper en zout, naar smaak

Prei en pastinaak

4 minipastinaken
2 stengels prei
20 g boter
2 takjes tijm
1 blad laurier
peper en zout, naar smaak

Afwerking

4 takjes boerenworm (of wortelloof)

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Michiel Rabaey » avec un gilet de cuisine blanc.
Michiel Rabaey
Préparation

Leng

Snij de vis in porties, gaat 15 minuten vacuüm op 55°C (of in de oven of snelkookpan), smeer in met de lak, kruid goed met peper en fleur de sel. Laat lichtjes korsten onder salamander of grill.

Aubergines

Schil de aubergines, snij doormidden, draai in aluminiumfolie met een teentje look, olijfolie, peper en zout. Gaar 40 minuten in de oven op 180°C. Haal uit de folie, mix met de Griekse yoghurt fijn in de keukenrobot. Breng op smaak met peper, zout en za'athar.

Prei

Was de prei, gaar in haar geheel vacuüm met een klontje boter, tijm en laurier. Koel in ijswater, snij in porties, brand met een koksbrandertje. Zet in de oven in een beboterd potje met een beetje water, peper en zout, en afgedekt met een boterpapiertje.

Pastinaak

Maak goed schoon, snij in stukken, bak de helft krokant aan in de pan en grill de andere helft op de Green Egg.

Afwerking
Dresseer naar eigen voorkeur of zoals op de foto. Werk af met boekenworm of wortelloof.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van het vel van leng op schilferijs.

Plats connexes

Leng met daarrond verschillende groene garnituren gedresseerd op een wit bord.
Leng in 't groen
Voir le plat