![Leng met daarrond verschillende groene garnituren gedresseerd op een wit bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b45c8345bc8d9104a24be8_nsc_weekend_2_31926.jpg)
Leng
400g filet van leng
6el Japanse vissaus
2 takjes kerriekruid
4 plakjes ladro (Italiaans spek)
Groenten
8 groene asperges
1 komkommer
Guacamole
3 avocado's
1 teentje look
1 citroen
peper en zout, naar smaak
Afwerking
1el avrugakaviaar
4 blaadjes zilverzuring
2 takjes dille
![Photo de profil en noir et blanc de « Michiel Rabaey » avec un gilet de cuisine blanc.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6269443088801f1a58bf5a43_michielrabaey.jpg)
Groenten
Maak de asperges schoon met een ijzeren sponsje, kook beetgaar, snij in stukken. Schil de komkommer, snij met een dunschiller in de lengte in plakjes, rol op en versnij opnieuw in verschillende vormen.
Guacamole
Schil en ontpit de avocado's, mix het vruchtvlees met sap van een citroen, peper, zout en look.
Leng
Gaar de vis 4 minuten in de over op 160°C. Haal uit de oven, leg er een topje kerriekruid op, smeer in met vissaus, leg er een plakje lardo op en laat smelten onder de warmtelamp.
Afwerking
Maak op het bord een cirkel rond de vis met stukjes asperge, komkommer en guacamole. Werk af met de kaviaar, de vissaus en de frisse groene kruiden.
Foto: Heikki Verdurme
![detailfoto van de kop van leng op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626bf49e42e48a5e76dbe00d_NSC-Noordzeevis-104.jpg)
Plats connexes
![Leng met prei en pastinaak gedresseerd op een wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b45dde6b8afbcdbbe78c7d_nsc_weekend_2_31975%201.jpg)