C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Zeetong met asperge en romesco
gegrilde zeetong met groene asperges gedresseerd op een blauw rond bord
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Noordzeetong

4 grote zeetongfilets
neutrale olie
peper en zout, naar smaak

Gekonfijte aardappel

12 ronde schijfjes aardappel (nicola)
500ml ganzenvet of kippenbouillon

Romescocrème

4 tomaten
1 bol verse look
zonnebloempitolie
grof zout, peper
30g paprikapoeder
olijfolie
cayennepeper

Garnituren

1 bundel groene asperges
150g taggiasche olijven, ontpit
olijfolie
100g zeemelde (zeegroente)

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Erwin Denys » avec un gilet de cuisine blanc.
Erwin Denys
Préparation

Zeetong

Kruid de filets met peper en zout, wentel door weinig neutrale olie, gaar op de grill.

Aardappelen

Gaar de schijfjes aardappel in ganzenvet of kippenbouillon, net onder het kookpunt. Gril meteen.

Romescocrème

Leg de tomaten met de look in een ovenschaal, besprenkel met zonnebloempitolie, kruid met grof zout, peper en paprikapoeder. Gaar 40 minuten in de over op 180°C. Blend de tomaten met de look die je mooi kunt uitduwen. Werk tijdens het blenden af met een goede scheut olijfolie, cayennepeper en zout. Serveer de crème lauw.

Groene asperges

Maak slierten met een dunschiller. Leg ze op een ovenplaat met olijfolie, peper en grof zout. Laat 1 minuut garen in de over op 160°C.

Taggiasche olijven

Snij de ontpitte olijven in stukken, cutter of blend ze fijn met een scheutje olijfolie. Kruid indien nodig bij met peper en zout.

Afwerking

Dresseer naar keuze of zoals op de foto.

Foto: Heikki Verdurme

detailfoto van de kop van zeetong op schilferijs

Plats connexes

Noordzeetong met jonge prei, bloemkool en aardappel gedresseerd op een wit bord met zwarte rand.
Noordzeetong met jonge prei, bloemkool en aardappel
Voir le plat
gebakken zeetong met groene groenten gedresseerd op een wit rond bord
Gebakken zeetong met groene groenten
Voir le plat
Krokante Noordzeetong met inktvis, sesam en algen gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.
Noordzeetong met sesam, inktvis en algen
Voir le plat
Zeetong meunière en artisjok barigoule gedresseerd op een zwart rond bord.
Zeetong meunière, artisjok barigoule en citroenboter
Voir le plat
Tong met tomaat en olijf gedresseerd op een wit bord met zwarte rand
Noordzeetong met tomaat, olijven en lavas
Voir le plat