C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
lipvis met bloemkool
Tartaar van lipvis en bloemkool met een uienvinaigrette gedresseerd op een zwart bord.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Lipvis

2 lipvissen
mosterd
1 el worcestersaus
2 sjalotten, gesnipperd
1 bosje bieslook, gesnipperd
olijfolie
peper en zout, naar smaak

Bloemkool

1 bloemkool
witte wijnazijn
maisolie
peper en zout, naar smaak

Uienvinaigrette

1/2 ui
mespunt knoflook
maisolie
1el rode wijnazijn
3el olijfolie
peper en zout, naar smaak

Afwerking

mosterdbloem


Chercheur :
Photo en noir et blanc de « Filip Claeys » avec un gilet de cuisine blanc.
Filip Claeys
Préparation

Tartaar van lipvis

Fileer de vis, verwijder het vel en de zij- en tussengraatjes, snij in kleine blokjes, werk met peper, zout en mosterd, worcestersaus, sjalot, bieslook en olijfolie op tot een smeuïge tartaar.

Bloemkool (stam)

Neem het middelste van de bloemkool, snij in fijne plakjes, werk af met peper, zout en witte wijnazijn.

Bloemkool (roosjes)

Snij mooie roosjes uit de bloemkool, kook 10 seconden in gezouten water, bak kort in maisolie tot ze bruin, krokant en beetgaar zijn.

Uienvinaigrette

Snij een halve ui in fijne brunoise, bak goudbruin in mailolie met een mespunt knoflook, peper en zout, bevochtig met rode wijnazijn en olijfolie.

Afwerking

Leg de tartaar in het midden van het bord, leg er de roosjes bloemkool en stam van bloemkool op, werk af met mosterdbloem en uienvinaigrette.

Foto: Heikki Verdurme

Plats connexes

Aucun article n'a été trouvé.