C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
gegrilde pikante pijlinktvis
gegrilde pijlinktvis in een zwart kommetje met daarbij een limoen zout dip.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Pijlinktvis

600g grote pijlinktvissen

Marinade pasta

2 pilipili’s (chilipeper)
1 Spaanse peper
1kl zeezout

Citroendip

½ citroen
½ kl gestampte witte peper
½ kl zout

Afwerking

1 takje zoete (Thaise) basilicum
1 takje Mexicaanse koriander (cilantro)

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de Huibrecht Berends dans un t-shirt foncé.
Huibrecht Berends
Préparation

Marinade pasta

Snij de pilipili en Spaanse peper in fijne stukjes, vermaal met 1 koffielepel zeezout in de vijzel tot pasta.

Citroendip

Pers de halve citroen, vermeng met ½ koffielepel zeezout en gestampte witte peper in een klein sausschaaltje.

Pijlinktvis

Maak de pijlstaart schoon, snij open, leg op een snijplank met de binnenkant naar boven. Snij het visvlees kruiselings in, maar snij de pijlstaart niet volledig door. Verdeel de pasta gelijkmatig over de gehele pijlstaart en snij deze in hapklare stukjes. Gril de stukjes op de barbecue, met de ingesneden kant naar boven.

Afwerking

Garneer met de kruiden, serveer met de citroendip.

Foto: Heikki Verdurme

Pijlinktvis op schilferijs

Plats connexes

Petits calmars habillés à l'encre sur un tableau blanc
Calamar à l'encre
Voir le plat
3 lasagnes aux calmars garnies d'une tranche de chorizo et d'une sauce verte au centre, garnies sur une assiette blanche.
Lasagne au calamar, au chou et au chorizo
Voir le plat
langoustine en pijlinktvis met bouillon in een diep bord gedresseerd
Langoustine en inktvis
Voir le plat
Krokante Noordzeetong met inktvis, sesam en algen gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.
Noordzeetong met sesam, inktvis en algen
Voir le plat
Zwarte wrap met pijlinktvis op een zwarte achtergrond
Wrap met pijlinktivs
Voir le plat
Gevulde pijlinktvis op een zwart bordje met salade en dipsaus
Pijlinktvis gevuld met Brasvar varken
Voir le plat
tartaar van kalf met inktvis in een lichtblauw diep bord gedresseerd
Inktvis en Holsteinkalf
Voir le plat
Gevulde pijlinktvis met prei gedresseerd in een steelpannetje
Gevulde pijlinktvis met prei
Voir le plat
Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus gedresseerd op een langwerpig wit bord
Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus
Voir le plat