![gegrilde pijlinktvis in een zwart kommetje met daarbij een limoen zout dip.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac37ee9b0fe9b8c1586e5a_nsc_080816_57047.jpg)
Pijlinktvis
600g grote pijlinktvissen
Marinade pasta
2 pilipili’s (chilipeper)
1 Spaanse peper
1kl zeezout
Citroendip
½ citroen
½ kl gestampte witte peper
½ kl zout
Afwerking
1 takje zoete (Thaise) basilicum
1 takje Mexicaanse koriander (cilantro)
![Photo de profil en noir et blanc de Huibrecht Berends dans un t-shirt foncé.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/625013d8c0dbf1805d4bfdd1_huibrecht-berends.jpg)
Marinade pasta
Snij de pilipili en Spaanse peper in fijne stukjes, vermaal met 1 koffielepel zeezout in de vijzel tot pasta.
Citroendip
Pers de halve citroen, vermeng met ½ koffielepel zeezout en gestampte witte peper in een klein sausschaaltje.
Pijlinktvis
Maak de pijlstaart schoon, snij open, leg op een snijplank met de binnenkant naar boven. Snij het visvlees kruiselings in, maar snij de pijlstaart niet volledig door. Verdeel de pasta gelijkmatig over de gehele pijlstaart en snij deze in hapklare stukjes. Gril de stukjes op de barbecue, met de ingesneden kant naar boven.
Afwerking
Garneer met de kruiden, serveer met de citroendip.
Foto: Heikki Verdurme
![Pijlinktvis op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62713495887a494b6b4d1a34_NSC-Noordzeevis-115.jpg)
Plats connexes
![Petits calmars habillés à l'encre sur un tableau blanc](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/63592239bff72f57e83f4076_NSC%20202210170074-%C2%A9FrC.jpg)
![3 lasagnes aux calmars garnies d'une tranche de chorizo et d'une sauce verte au centre, garnies sur une assiette blanche.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6359235a7445d64fbed6cab6_NSC%20202210170029-%C2%A9FrC.jpg)
![langoustine en pijlinktvis met bouillon in een diep bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b46a4a7d636074bd5d9ea3_nsc_weekend_130616_43815.jpg)
![Zwarte wrap met pijlinktvis op een zwarte achtergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e14612ae02a0c121c04e6e_NSC_vis_van_het_seizoen_16-08-2021-0348.jpg)
![Krokante Noordzeetong met inktvis, sesam en algen gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac31af5af3ab8bfdf35cbd_nsc_weekend_130616_44176.jpg)
![Gevulde pijlinktvis op een zwart bordje met salade en dipsaus](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac3cd3530ef22fc07b3934_nsc_080816_57151.jpg)
![tartaar van kalf met inktvis in een lichtblauw diep bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b46252ccba627174cb2948_nsc_weekend_130616_43922.jpg)
![Gevulde pijlinktvis met prei gedresseerd in een steelpannetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e14944cbc01e40531b09d7_NSC_vis_van_het_seizoen_16-08-2021-0512.jpg)
![Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus gedresseerd op een langwerpig wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac3a4a136f6975c562e317_nsc_080816_57086.jpg)