Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus

Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4
Pijlinktvis
4 x 100 g pijlinktvis
Gember-pepersaus
140ml suikerwater
30ml limoensap
30ml Vietnamese vissaus
25g geschilde gember
12g Spaanse peper
½ pilipili (chilipeper)
Afwerking
½ bosje rau ram (preaw leaf/Vietnamese koriander)
Chercheur :

Huibrecht Berends
Préparation
Gember-pepersaus
Meng suikerwater, limoensap en vissaus. Snij de gember en peper in stukken, draai tot pasta in een keukenmachine, meng met de vissausvinaigrette.
Pijlinktvis
Maak de pijlinktvis schoon, dompel 1 minuut in kokend water.
Afwerking
Snij de inktvis in stukken, overgiet met gemberpepersaus, Snij 20 blaadjes rau ram in fijne reepjes. bestrooi met rau ram.
Foto: Heikki Verdurme

Pijlinktvissen zijn vernoemd naar de vorm van hun lichaam die een pijl vormt.
Plats connexes

Lasagne au calamar, au chou et au chorizo

Calamar à l'encre

Langoustine en inktvis

Gegrilde pikante pijlinktvis

Noordzeetong met sesam, inktvis en algen

Wrap met pijlinktivs

Pijlinktvis gevuld met Brasvar varken

Inktvis en Holsteinkalf

Gevulde pijlinktvis met prei