C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
rode poon met doperwt
Crémeux van doperwt met daarop rode poon tartaar en radijs in een wit kommetje.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Rode poon

150g rode poon filet
peper en zout, naar smaak
olijfolie
citroensap
1/2 sjalot, gesnipperd
1 el bieslook, fijngesneden

Crémeux

150g  melk
150g room
150g gevogeltebouillon
1/2 sjalot
1 teentje look
1 stengel citroengras
2 blaadjes laurier
tijm
2 blaadjes gelatine
350g doperwten

Afwerking

enkele radijsjes
witte wijnazijn
verse tuinkruiden

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Maarten Bouckaert » portant un gilet de cuisine blanc.
Bart Van Hoecke
Préparation

Tartaar rode poon

Verwijder het vel van de rode poon, snij de vis gelijkmatig in brunoise. Breng op smaak met peper, zout, olijfolie, citroensap, sjalot en bieslook.

Crémeux

Laat de melk, room en bouillon trekken met de sjalot, look, citroengas, laurier en tijm. Week de gelatine in koud water. Zeef het vocht en los er de gelatine in op. Kook de doperwten gaar en laat ze onmiddellijk schrikken in ijswater, giet af. Cutter de erwten met de roombouillon en passeer door een fijne zeef, kruid en verdeel over schaaltjes. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Afwerking

Maak enkele radijsjes schoon, snij ze in partjes, marineer ze enkele minuten in de witte wijnazijn. Maak met behulp van 2 lepels een quenelle van de rode poontartaar, schik de radijsjes eromheen, garneer met verse tuinkruiden. Serveer met de crémeux.

Foto: Heikki Verdurme

Rode poon op schilferijs.

Plats connexes

Een gevulde kom okrasoep met rode poon op een houten ondergrond.
Afrikaanse Okrasoep met rode poon
Voir le plat
Detailfoto van een gerecht met rode poon, noordzeekrab en venkel, geserveerd in een kom.
Gebakken rode poon, Noordzeekrab, venkel en jus van strandkrab en vadouvan
Voir le plat
Rode poon met slaharten in een zwart kommetje
Salade van quinoa met granaatappel, slaharten en rode poon
Voir le plat
Rode poon filet met daarnaast wat risotto van groene kruiden en een romig sausje.
Gegrilde rode poon, risotto van groene kruiden, dashi met yuzu en geraspte bottarga
Voir le plat
Gemarineerde rode poon met kleurijke garnituur op een artistiek bord
Céviche van rode poon met duindoornbes
Voir le plat