C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Rode poon met risotto groene kruiden
Rode poon filet met daarnaast wat risotto van groene kruiden en een romig sausje.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Rode poon

500g rode poon
2el olijfolie
5g peper en zout

Dashi

3dl dashibouillon
100g boter
1cl yuzu

Risotto

40g ui, gesnipperd
10g knoflook
5cl olijfolie
150g risottorijst
3dl witte wijn
5dl kippenfond
20g mascarpone
20g Parmezaan
10g kervel
10g dragon
10g bieslook
peper en zout, naar smaak

Afwerking

20g bottarga

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Ivan Puystiens » les bras croisés dans un gilet de cuisine blanc.
Ivan Puystiens
Préparation

Rode poon

Verwijder de graten van de vis en snijd die mooi doormidden. Smeer in met olijfolie, kruiden, peper en zout en gril mooi rondom.

Dashi

Reduceer de dashi en werk op met boter en yuzu.

Risotto

Fruit de gesnipperde ui en knoflook in olijfolie. Voeg er de rest aan toe, laat die even meebakken en voeg vervolgens de witte wijn toe. Laat die helemaal wegkoken.

Bevochtig de risottorijst telkens met de kippenfond en laat helemaal wegkoken. Herhaal dit tot de rijst mooi gaar is. Haal de pan van het vuur en werk de rijst op met boter, mascarpone en Parmezaanse kaas. Voeg de kervel, dragon en bieslook toe en kruid af met peper en zout.

Afwerking

Schik de rode poon filet mooi in een boogje op het bord, voeg een mooie quenelle risotto toe. Schuim de dashi op en schik hem in de cirkel van de filet. Rasp de bottarga over het gerecht.

Foto: Frank Croes

Rode poon op schilferijs

Plats connexes

Crémeux van doperwt met daarop rode poon tartaar en radijs in een wit kommetje.
Tartaar van rode poon met crémeux van doperwt
Voir le plat
Een gevulde kom okrasoep met rode poon op een houten ondergrond.
Afrikaanse Okrasoep met rode poon
Voir le plat
Detailfoto van een gerecht met rode poon, noordzeekrab en venkel, geserveerd in een kom.
Gebakken rode poon, Noordzeekrab, venkel en jus van strandkrab en vadouvan
Voir le plat
Rode poon met slaharten in een zwart kommetje
Salade van quinoa met granaatappel, slaharten en rode poon
Voir le plat
Gemarineerde rode poon met kleurijke garnituur op een artistiek bord
Céviche van rode poon met duindoornbes
Voir le plat