C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
kongeraal met groene bisque
Gebakken kongeraal met groene bisque en puntpaprika in een glanzend wit kommetje
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Kongeraal

300g kongeraal zonder graten, met vel
Maldon zout
ambachtelijke koolzaadolie

Garnituren

4 zoete puntpaprika's
50g olijfolie
1g gemalen kardemon
Maldon zout
1 knolselder

Groene bisque

1kg langoustinekoppen
1kg garnaalkoppen
1kg zwemkrabben
1/2 knolselder
1/2kg gesneden ui
1 bol look
2 venkels
2g fenegriek
3 bosjes peterselie
1 fles witte wijn
citroensap

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Pieter Lonneville » avec un gilet de cuisine blanc.
Pieter Lonneville
Préparation

Garnituren

Gaar de paprika’s een halfuur in de oven op 150°C, pel, laat afkoelen. Bak ze opnieuw op een warme kookplaat met gemalen kardemon, olijfolie en Maldon zout. Gaar de knolselderie 2 uur in zijn geheel in een oven van 160°C, laat afkoelen, snij in plakken, steek er ronde ‘jetons’ uit. Warm ze op de grill.

Bisque

Verwijder de pantsers van de schaaldieren, bak alle pantsers aan in de oven op 160°C (ca. 30 minuten), kook ze daarna nog eens 30 minuten in water, mix kort met de staafmixer, zeef. Stoof alle groenten lichtjes aan, blus met witte wijn, voeg de fenegriek en de jus van de schalen toe. Laat nog eens 30 minuten koken, mix (bij voorkeur in een blender) samen met de peterselie. Giet door een fijne zeef, breng op smaak met citroensap.

Kongeraal

Bak de kongeraal op beide kanten in de olie, kruid met Maldon zout. Bak verder tot de vis volledig gaar is.

Afwerking

Bedek de bodem van het bord met groene bisque, dresseer er alle garnituren op.

Foto: Heikki Verdurme

Detail van de huid van kongeraal op schilferijs

Plats connexes

Kongeraal met gremolata, gerookte tomaat en gebakken pasta gedresseerd op een wit bord met spikkels.
Gepocheerde kongeraal met gremolata, gerookte tomaat en gebakken pasta
Voir le plat