![wijting met asperges en cantharellen gedresseerd op een blauw rond bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac6e1a09209fd47ba6160a_nsc_200616_47627.jpg)
Wijting
4 mooie wijtingfilets, zonder graat
olijfolie
chardonnayazijn
peper en zout, naar smaak
Garnituren
4 zilveruitjes
4 lente-uitjes
chardonnayazijn
4 witte asperges, gegaard
jus van de asperges
1g agar agar
100 g cantharellen
peper en zout, naar smaak
Afwerking
klaverzuring
![Photo de profil en noir et blanc de « Patrick Van Hoorn » avec un gilet de cuisine blanc.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6269411b6826d4b2ba6dc48b_patrickvanhoorn.jpg)
Gebrande ui
Snij de zilveruitjes doormidden, haal de rokken uit elkaar. Snij de lenteuitjes schuin (zie foto). Leg ze met de zilveruitjes op een schotel, breng op smaak met olijfolie, brand ze met een koksbrander en breng verder op smaak met chardonnayazijn, peper en zout.
Asperges
Kook de asperges beetgaar. Kook 100g van het kookvocht op, voeg 1g agaragar toe, laat doorkoken en laat afkoelen op ijs. Cutter de afgekoelde massa, wrijf door een zeef. Doe de crème in een spuitflesje of -zak om te dresseren.
Wijting
Strijk de wijting op de velkant in met olijfolie, brand mooi bruin met de koksbrander, marineer met chardonnayazijn, grof zout en peper.
Cantharellen
Bak de cantharellen kort in hete boter
Afwerking
Dresseer het gerecht en werk af met enkele blaadjes klaverzuring
Foto: Heikki Verdurme
![Twee wijtingen op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627cea9e1096fd7989e1333a_NSC-VIS-29.jpg)
Plats connexes
![Gebakken wijting met bloemkool en jus van garnaal gedresseerd in een wit rond bord met zwarte ondergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/632d9ddf0180d51dd97ca87f_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%20augustus%202022-7694.jpg)
![Wjting op zijn geheel in een ovenschaal met courgette, venkel en kerstomaat](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c44242fe43570ad50a6b7a_NSC%20Wijting%202018102664275.jpg)
![Noordzeebouillabaisse met wijting, mosseltjes en kerstomaat in een zwart kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c44098feaea35e3a5ff82b_NSC%20Wijting%202018102664046.jpg)
![Wijting met een soepje van kokkels](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c43965da3acc2b2e0975fa_NSC%20Wijting%202018102664616.jpg)
![Wijting met zonnewortel en cecina de buey gedresseerd in een bruinrood kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c434f39eb24d81ebbe0853_NSC%20Wijting%202018102664030.jpg)
![Wijtingcarpaccio met zomerse groentjes op een oranje kommetje gedresseerd.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab27ae0119bd7fe86d6a79_nsc_080816_56891%20(1).jpg)
![gepaneerde wijting gedresseerd op een bord gevuld met aardappelen.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de4bd21d5cb8b7145f82bf_NSC%20Wijting%202018102664564.jpg)
![Wijting met bloemkool een witte saus en afgewerkt met kaviaar op een wit bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e12bec4e79bb8f5d34531f_Ambiance%20NSC20201218%20FrC5343.jpg)
![Wijting met spitskool, zilverui en bearnaise op een wit bord gedresseerd.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e129f8830d4f3c2f4ae2ff_Ambiance%20NSC20201218%20FrC5364.jpg)
![Céviche van wijtinge met gele courgette in bloem-vorm gedresseerd met een jus van duindoornbes](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c43af7e00aff02f2dbd09f_NSC%20Wijting%202018102664522.jpg)
![wijting in tempura met kruidensla gedresseerd in een bruin kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac6c91f1d5d9e96f509e20_nsc_200616_47580%20(1).jpg)
![Wijting met bloemkool en koffie gedresseerd in een beige bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c44673a4f2962fea714fc3_NSC%20Wijting%202018102664531.jpg)
![Wijting met een enveloppe van koolrabi gedresseerd op een wit bord met beige rand](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c433334602484ed7b0f440_NSC%20Wijting%202018102663957.jpg)
![Wijting met butternut op een beige bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab26299cb83e8526c2e467_nsc_080816_57303%20(1).jpg)
![Gefrituurde wijting afgewerkt met frisse groene salade en platte kaas.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de4a53202275510c8565b7_NSC%20Wijting%202018102664600.jpg)
![Wijting in zoutkorst met als sidedishes witloof en butternut](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c44a3daf92439c72893c59_website.jpg)
![Wijting met pompoen en jus van madarijn gedresseerd op een zandkleurig bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c43ed48b142e0c746f9b21_NSC%20Wijting%202018102664548.jpg)
![Wijting met karnemelkstampers en een gepocheerd ei gedresseerd in een bruin diep bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c447e2e00aff19dade8d7e_NSC%20Wijting%202018102664003.jpg)