C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Wijting met butternut­pompoen
Wijting met butternut op een beige bord gedresseerd
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Wijting

360g wijtingfilet met vel
olijfolie
fleur de sel, naar smaak

Pompoenvariaties

1/2 butternutpompoen
1g kummelzaadjes
gerookt paprikapoeder
fleur de sel, naar smaak
korianderbolletjes
citroensap
1 sinaasappel
50g boter
fijn keukenzout, naar smaak

Geprakte aardappel

300g kookvaste aardappelen
20g zwarte olijven
10g bieslook
50g olijfolie
citroen (rasp en sap)
peper en zout, naar smaak

Vinaigrette

5g balsamico-appelazijn
30g olijfolie
citroensap

Afwerking

20 blaadjes paarse shiso

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Rudi Van Beylen » avec gilet de cuisine blanc
Rudi Van Beylen
Préparation

Wijting

Verdeel de vis in stukken van 90g. Bak ze kort op e velkant in een hete pan met olijfolie.
Kruid met fleur de sel.

Pompoenchips

Snij dunne plakjes van de pompoen, frituur ze op 150°C tot ze gaar zijn.
Bewaar op keukenpapier, werk af met fijn zout.

Pompoen uit de oven

Snij de rest van de pomoen in mooie partjes. Bestrooi met kummel, fleur de sel, paprikapoeder en korianderbolletjes. Bak ze 15 minuten in olijfolie in de oven op 200°C. Haal uit de oven en besprenkel met citroensap.

Pompoencrème

Stoof de afsnijdsels van de pompoen in sinaasappelsap en boter, kruid met peper en zout. Mix tot een gladde crème.

Geprakte aardappel

Kook de aardappelen in gezouten water, giet af, prak, meng met zwarte olijfjes, gesnipperde bieslook, olijfolie, citroensap, peper en zout.

Vinaigrette

Meng de olijfolie met balsamico-azijn en citroensap. Lepel als marinade over het gerecht.

Afwerking

Dresseer het bord zoals op de foto.

Foto: Heikki Verdurme

Wijting op schilferijs

Plats connexes

Gebakken wijting met bloemkool en jus van garnaal gedresseerd in een wit rond bord met zwarte ondergrond
Gebakken wijting met bloemkool BBQ en luchtige jus van grijze garnaal
Voir le plat
wijting met asperges en cantharellen gedresseerd op een blauw rond bord
Gebrande wijting met cantharellen, asperges, gebrande zilver-ui en klaverzuring
Voir le plat
Wjting op zijn geheel in een ovenschaal met courgette, venkel en kerstomaat
Zomerse wijting uit de oven
Voir le plat
Noordzeebouillabaisse met wijting, mosseltjes en kerstomaat in een zwart kommetje
WIjting in Noordzeebouillabaisse
Voir le plat
Wijting met een soepje van kokkels
Wijting met kokkels, vin jaune, rammenas en truffel
Voir le plat
Wijting met zonnewortel en cecina de buey gedresseerd in een bruinrood kommetje
Wijting met zonnewortel, truffel en cecina de buey
Voir le plat
Wijtingcarpaccio met zomerse groentjes op een oranje kommetje gedresseerd.
Wijting­carpaccio
Voir le plat
gepaneerde wijting gedresseerd op een bord gevuld met aardappelen.
Fish & chips van wijting
Voir le plat
Wijting met bloemkool een witte saus en afgewerkt met kaviaar op een wit bord gedresseerd
Wijting met bloemkool, jus van gerookt spek en zeewier
Voir le plat
Wijting met spitskool, zilverui en bearnaise op een wit bord gedresseerd.
Gegrilde wijting met spitskool en zilverui
Voir le plat
Céviche van wijtinge met gele courgette in bloem-vorm gedresseerd met een jus van duindoornbes
Céviche van wijting met gele courgette en duindoornbes
Voir le plat
wijting in tempura met kruidensla gedresseerd in een bruin kommetje
Tempura van wijting met kruidensla
Voir le plat
Wijting met bloemkool en koffie gedresseerd in een beige bord
Wijting met garnalen, bloemkool en koffie
Voir le plat
Wijting met een enveloppe van koolrabi gedresseerd op een wit bord met beige rand
Gebrande wijting met koolrabi en wei
Voir le plat
Gefrituurde wijting afgewerkt met frisse groene salade en platte kaas.
Gefrituurde wijting met kruidige salade en platte kaas
Voir le plat
Wijting in zoutkorst met als sidedishes witloof en butternut
Wijting in zoutkorst met witloof en butternut
Voir le plat
Wijting met pompoen en jus van madarijn gedresseerd op een zandkleurig bord
Wijting met pompoen en mandarijn
Voir le plat
Wijting met karnemelkstampers en een gepocheerd ei gedresseerd in een bruin diep bord
Wijting met karnemelkstampers, gepocheerd ei en grijze garnalen
Voir le plat