C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Steenbolk met risotto en butternut
Gebakken steenbolk met risotto en butternut gedresseerd in een beige diep bord.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Steenbolk

160g steenbolkfilet met vel

Risotto

90g risottorijst
1 versnipperde sjalot
half teentje look
3dl gevogeltebouilon
6 kastanjezwammen
25g Parmezaanse kaas
5g boter

Butternut

1 butternutpompoen
sushi-azijn
gerookte olijfolie
peper en zout, naar smaak

Gremolata

10g gezouten citroen
1 versnipperde sjalot
0,5dl sushi-azijn

Puree van zwarte look

een halve knolselder
12 teentjes gefermenteerde look

Saus

3dl gevogeltebouillon
150g kastanjezwam
0,5dl jus van eekhoorntjesbrood
klontje boter

Afwerking

groene kruiden (groene klavertjes en goudsbloem)

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Jan Audenaert » avec les bras croisés dans un gilet de cuisine blanc.
Jan Audenaert
Préparation

Crème van zwarte look

Snijd de knolselder in blokjes en bak ze gaar op laag vuur. Draai glad met een blender samen met de gefermenteerde look, kruid af.

Risotto

Maak de risotto, stoof een versnipperde sjalot aan met de fijngesneden kastanjezwammen en de geplette look, voeg de rijst toe en gaar samen met de gevogeltebouillon. Werk af met de Parmezaanse kaas en boter.

Butternut

Schil de butternutpompoen en snijd in fijne plakjes, marineer kort met sushi-azijn en gerookte olie, kruid met peper en zout.

Steenbolk

Bak de steenbolk kort aan, brand de velkant, breng op smaak met de gremolata.

Saus

Laat de gevogeltebouillon inkoken met de jus van eekhoorntjesbrood en de champignons. Werk af met een klontje boter.

Afwerking

Schik alles op het bord, werk af met groene kruiden.

Bron: Culinaire Ambiance
Foto: Frank Croes

Detailfoto van steenbolk op schilferijs

Plats connexes

Versez le tartare au butternut assaisonné sur une assiette blanche pendant qu'une main verse la sauce dans l'assiette.
Tartare de moue au butternut
Voir le plat
Steenbolk met open ravioli van knolselder met parelcouscous gedresseerd op een wit bord en een pannetje met saus erbij
Steenbolk met knolselder en parelcouscous
Voir le plat
Steenbolk met spelt en bisquesaus gedresseerd op een zwart bord.
Steenbolk met bisquesaus, spelt en gerookte mozarella
Voir le plat
Gepaneerde steenbolk met tartaarsaus geserveerd in een diep bord met daaronder een blauwe servet en een mesje ernaast.
Steenbolk met warme tartaarsaus
Voir le plat
Steenbolk in currysaus gedresseerd in een aardekleurig kommetje
Steenbolk met curry
Voir le plat
een kokertje met steenbolktartaar en een zwart dotje gefermenteerde komkommer gedresseerd op een gedroogde steenbolk
Steenbolktartaar en gefermenteerde komkommer
Voir le plat
Steenbolk met knolselder gedresseerd in een diep wit bord gedresseerd
Steenbolk met knolselder no waste
Voir le plat
Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje
Steenbolk met asperges, zeekraal, mousseline en handgepelde garnaal
Voir le plat
Gebrande steenbolk met boerenkool gedresseerd op een aardkleurig rond bord
Gebrande steenbolk met boerenkool, karnemelk en gember
Voir le plat
Steenbolkfilet gedresseerd op een rondje met pastinaakpuree en saus van beenmerg afgewerkt met groene kruiden
Gebakken steenbolk met pastinaakpuree, gandaham en beurre blanc van beenmerk
Voir le plat
Brandade van steenbolk met een spiegelei gedresseerd in een metalen kommetje op een houten dienblad
Brandade van steenbolk met haringeitjes
Voir le plat