C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Poon met spinazie en schaaldierenbearnaise
Poon op zijn geheel gegrild met spinazie en schaaldieren bearnaise gedresseerd op een zwart bord.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Rode poon

4 stuks op z'n geheel
peper en zout, naar smaak

Spinazie

0,5kg spinazie
1/2 teentje look
nootmuskaat, naar smaak
peper en zout, naar smaak

Bearnaise

2 eierdooiers
5 cl gastrique (reductie van droge witte wijn, azijn, sjalot, dragon, kruidenbosje, geplette peperbolletjes)
25g boter, gesmolten
25gr dragon, fijngesneden
1 sjalot, fijngesneden
5cl ingekookte bisque (zie basisrecept bij Steenbolk met bisquesaus en spelt)
peper en zout, naar smaak

Aardappelkrokant

2 grote aardappelen

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Broes Tavernier » avec gilet de cuisine blanc.
Broes Tavernier
Préparation

Poon

Verwijder de kop en de ingewanden van de rode poon, spoel de vis en leg tussen een keukendoek.

Spinazie

Verwijder de steeltjes, was de spinazie drie maal, stoof aan in boter met een mespuntje fijngesneden look, kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Aardappelkrokant

Kook de aardappelen gaar, pureer, wrijf open op een bakmat. Bak 20 à 25 minuten in de oven op 160°C.

Bearnaise

Klop een sabayon van de dooiers met de gastrique, werk op met boter. Voeg dragon, sjalot en ingekookte bisque toe. Breng op smaak met peper en zout.

Poon

Rooster de grauwe poon op een hete grill, laat verder garen in de oven. Kruid met peper en zout.

Afwerking

Dresseer de spinazie op het bord, schik daarop de rode poon en aardappelkrokantjes, werk af met de bearnaise.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de Engelse poon op een visnet

Plats connexes

Aucun article n'a été trouvé.