Merlangius Merlangus
![Detailfoto van wijting op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627ccabfc2c3442dc968b3f2_NSC-VIS-37.jpg)
![Detailfoto van wijting op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627cea7945a40052f1942d9f_NSC-VIS-24.jpg)
![Detailfoto van wijting op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627cea9e1096fd7989e1333a_NSC-VIS-29.jpg)
Consultez la fiche technique ci-dessous avec les résultats des tests des chefs ainsi que les principaux mois d'approvisionnement de la flotte belge.
Recettes
avec
Wijting
![Wijtingcarpaccio met zomerse groentjes op een oranje kommetje gedresseerd.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab27ae0119bd7fe86d6a79_nsc_080816_56891%20(1).jpg)
![Wijting met butternut op een beige bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab26299cb83e8526c2e467_nsc_080816_57303%20(1).jpg)
![Noordzeebouillabaisse met wijting, mosseltjes en kerstomaat in een zwart kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c44098feaea35e3a5ff82b_NSC%20Wijting%202018102664046.jpg)
![Wijting met pompoen en jus van madarijn gedresseerd op een zandkleurig bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c43ed48b142e0c746f9b21_NSC%20Wijting%202018102664548.jpg)
![Wijting met bloemkool en koffie gedresseerd in een beige bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c44673a4f2962fea714fc3_NSC%20Wijting%202018102664531.jpg)
![Wijting in zoutkorst met als sidedishes witloof en butternut](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c44a3daf92439c72893c59_website.jpg)
![Wijting met zonnewortel en cecina de buey gedresseerd in een bruinrood kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c434f39eb24d81ebbe0853_NSC%20Wijting%202018102664030.jpg)
![Wijting met een soepje van kokkels](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c43965da3acc2b2e0975fa_NSC%20Wijting%202018102664616.jpg)
![Wijting met bloemkool een witte saus en afgewerkt met kaviaar op een wit bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e12bec4e79bb8f5d34531f_Ambiance%20NSC20201218%20FrC5343.jpg)
![Wijting met karnemelkstampers en een gepocheerd ei gedresseerd in een bruin diep bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c447e2e00aff19dade8d7e_NSC%20Wijting%202018102664003.jpg)
![Céviche van vlaswijting met kleurijke garnituren in een lichtblauw, rond bord gedresseerd.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e3980710abfd68821eee77_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-5-22-6243.jpg)
![gepaneerde wijting gedresseerd op een bord gevuld met aardappelen.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de4bd21d5cb8b7145f82bf_NSC%20Wijting%202018102664564.jpg)
![Wjting op zijn geheel in een ovenschaal met courgette, venkel en kerstomaat](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c44242fe43570ad50a6b7a_NSC%20Wijting%202018102664275.jpg)
![wijting in tempura met kruidensla gedresseerd in een bruin kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac6c91f1d5d9e96f509e20_nsc_200616_47580%20(1).jpg)
![Wijting met een enveloppe van koolrabi gedresseerd op een wit bord met beige rand](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c433334602484ed7b0f440_NSC%20Wijting%202018102663957.jpg)
![Vlaswijting met beurre blanc van yuzu afgewerkt met zilte groenten gedresseerd in een wit gekarteld grijs bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e39d5b42d43b35be10d616_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-5-22-6317.jpg)
![Wijting met spitskool, zilverui en bearnaise op een wit bord gedresseerd.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e129f8830d4f3c2f4ae2ff_Ambiance%20NSC20201218%20FrC5364.jpg)
![Céviche van wijtinge met gele courgette in bloem-vorm gedresseerd met een jus van duindoornbes](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c43af7e00aff02f2dbd09f_NSC%20Wijting%202018102664522.jpg)
![Gefrituurde wijting afgewerkt met frisse groene salade en platte kaas.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de4a53202275510c8565b7_NSC%20Wijting%202018102664600.jpg)
![Gebakken vlaswijting met moghrabieh en jus van bouillabaisse gedresseerd in een rond diep rood kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b31764945d981702fb15f4_nsc_080816_57227.jpg)
![wijting met asperges en cantharellen gedresseerd op een blauw rond bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac6e1a09209fd47ba6160a_nsc_200616_47627.jpg)
![Céviche van vlaswijting met radijs en crème van eigeel gedresseerd in een wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b311c97d3f73daa733fbed_nsc_080816_56922.jpg)
![Gebakken wijting met bloemkool en jus van garnaal gedresseerd in een wit rond bord met zwarte ondergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/632d9ddf0180d51dd97ca87f_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%20augustus%202022-7694.jpg)
résul
tats de test
![Photo de profil en noir et blanc de Jo Lemmens portant un gilet de cuisine blanc.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6256e227fdee7a27cb3052ed_jo-lemmens.jpg)
Frais : 1 à 2 jours Congélateur : 3 mois
70 %
Viande très fragile. Sèche rapidement. Je laisse cuire doucement les filets au four recouverts d'une peau d'algue (Nori) et d'une noix de beurre. Paner et faire frire.
Friture, cuisson à la vapeur, dans des fumets
Ja
Ja
![Photo de profil en noir et blanc de « Edwin Menue » portant un gilet de cuisine blanc](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6256e32be472f970006a7862_NorthSeaChefs1290.jpg)
Haute efficacité, peut être utilisé de nombreuses manières.
Un très grand nombre d'applications possibles. En bref, le saumurage rend la structure du poisson un peu plus ferme et donc plus facile à utiliser.
Pocher, frire, cuire au four, cuire à la vapeur, dans des fumets
Nee
Ja
![Photo de profil en noir et blanc de « Clément Petitjean » portant un gilet de cuisine blanc](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626a3e63206c2b94b3250a6d_6_DDC180115__00790.jpg)
4 jours
+- 50%
Eerst 5 minuten pekelen en daarna 3 minuten in de oven op 160°C. Ook zeer lekker gepanneerd met een kruidenmengeling en daarna frituren op 180°C.
Frituren - Bakken
Ja
Ja
![Photo de profil en noir et blanc de Huibrecht Berends dans un t-shirt foncé.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/625013d8c0dbf1805d4bfdd1_huibrecht-berends.jpg)
4 jours
Facile à nettoyer et bon rendement +- 50 %.
Le merlan est un poisson polyvalent. Il est bon de le griller dans son intégralité. La chair de poisson est également très utile dans les soupes.
Pocher, frire, cuire au four, mijoter, cuire à la vapeur
Ja
Ja