C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Griet

Scophthalmus rhombus

Griet lijkt goed op tarbot, maar heeft in tegenstelling tot tarbot wél schubben, geen benige knobbeltjes op de bovenzijde en is iets ovaler van vorm.

Detailfoto van griet op schilferijs
Detailfoto van griet op schilferijs
Detailfoto van griet op schilferijs
Aucun article n'a été trouvé.
← Espèces de poissons précédentes
Retourner à tous les chefs
Les espèces de poissons suivantes →
Retourner à tous les chefs
Oranje gyotaku afdruk van een vis.

fiche tech
nique

Téléchargez la fiche

Consultez la fiche technique ci-dessous avec les résultats des tests des chefs ainsi que les principaux mois d'approvisionnement de la flotte belge.

janv.
fév
mais
avr
mai
juin
juil
août
sept
octobre
nov
déc.
Propriétés
Griet is een platvis die beide ogen op de linkerzijde heeft staan, zoals tarbot. Griet lijkt goed op tarbot, maar heeft in tegenstelling tot tarbot wél schubben, geen benige knobbeltjes op de bovenzijde en is iets ovaler van vorm. Ze zijn meesters in het camoufleren en nemen de kleur aan van het omringende milieu. Griet voedt zich met kleine visjes en garnalen.
Origine
Griet komt voor van aan de Noorse kustwateren in het noorden tot aan Marokko, alsook in de Middellandse en Zwarte Zee. Griet leeft in water tussen de 5 en 50 m diep. Ze groeien relatief snel in vergelijking met andere platvissen. Ze kunnen 75 cm groot worden, 8 kg zwaar en tot 6 jaar lang leven. De Belgische aanlanding in Belgische havens bedroeg 178 ton in 2020 met een gemiddelde prijs van €7,64/kg. De status van de stocks is niet precies gekend, maar in de Noordzee en het Engels Kanaal zit de biomassa in stijgende lijn en wordt de soort duurzaam beheerd.
période de frai
De paaitijd van griet loopt van maart tot augustus.
Grieten zijn meesters in het camoufleren en nemen de kleur aan van het omringende milieu.

Recettes

avec

Griet

Gepocheerde griet met grijze garnaal en tomaat gedresseerd in een diep wit bord
Griet met grijze garnaal en tomaat
Voir le plat
Griet op de graat gebakken met een citroenschijfje en een kommetje met tomatensalade
Griet op de graat met tomatensalade
Voir le plat
gebakken griet gedresseerd op geprakte aardappel met ratatouille op een wit bord
Griet met citroenaardappel en ratatouille
Voir le plat
Asperges met griet en krokante korst, erwtjes en mousselineaardappel gedresseerd op een wit bord
Griet met korst van rouille en broodkruim, asperges, erwtjes en mousselineaardappel
Voir le plat
Grietmoot met gewokte tarwe en paksoi gedresseerd in een bruin kommetje
Gegrilde grietmoot met gewokte tarwekorrels
Voir le plat
Gebakken griet met bloemkool en hazelnoot gedresseerd in een zwart diep bord
Gebakken grietfilet met bloemkool en hazelnoot
Voir le plat
Griet met daarop aardpeer, bloemkool en chorizo gedresseerd op een wit rond bord
Gemarineerde griet met aardpeer, bloemkool en chorizo
Voir le plat

résul
tats de test

Les NorthSeaChefs font toujours des tests approfondis. Attendez-vous bientôt aux résultats des tests !