Microstomus kitt




Technishe info
Van vangst tot bereiding: ontdek de testresultaten van onze chefs en wanneer deze vis op z’n piek gevangen wordt.
testresultaten

4 jours
Bons retours.
Zeer lekker, kan een alternatief zijn voor tong. Misschien zelfs interessanter dan tong, omdat het grotere filets zijn.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen - In Fumets
Oui
Oui

Het vlees is minder vast dan bij tong, zoals vaak bij kleine visjes. Het lijkt ons het meest interessant om de vis aan de graad te bereiden. Een ouderwetse techniek vinden wij hier wel interessant. Braiseren in bier of witte wijn met sjalot + aromaten. Ook top: goujonettes: meer smaak dan gewone tong.
Pocheren - In Fumets
Oui
Oui
Recettes
avec
Semelle de citron









Van boot tot bord: deze vissers deden het werk
Geen vis zonder vissers. Terwijl jij slaapt, trotseren zij de Noordzee, zodat jij verse vangst op je bord krijgt. Met vakmanschap, toewijding en een flinke dosis doorzettingsvermogen halen ze het beste uit onze wateren. Dus als je straks een hap neemt, weet dan: hier zit meer achter dan alleen een goed recept.