Melonogrammus aeglefinus
L'églefin est apparenté au cabillaud et constitue donc une alternative parfaite pour remplacer le très populaire cabillaud.




Technishe info
Van vangst tot bereiding: ontdek de testresultaten van onze chefs en wanneer deze vis op z’n piek gevangen wordt.
testresultaten

2 à 3 jours
40%
Fragiele structuur - zeker de velkant eraan laten. Ofwel kort en hevig garen, ofwel op lage temperatuur. Is een ideale vervanger van kabeljauw.
Pocheren - Frituren - Bakken - Stoven - Stomen - In Fumets
Oui
Oui

Outre la texture, ils conviennent parfaitement à la friture ou au rôtissage sur la peau. Je les ai légèrement fumées et brûlées brièvement. Ils ont ensuite été servis avec une sauce au babeurre aérée et des épinards.
Pocher - Frire - Cuire
Oui
Oui

Ideaal als alternatief voor kabeljauw. Heb hem rauw en koud gerookt alsook kort gebakken. Makkelijk te verwerken. Werk er veel mee in het restaurant.
Rauw - Pocheren - Bakken - Stoven - Stomen - In Fumets
Oui
Oui

55%
Mooi wit vlees. Ideaal om te bakken of te stomen. Ook na het pekelen een mooie structuur om rauw te eten. Zelf serveer ik de vis graag met een botersaus.
Cru - Pochage - Friture - Friture - Vapeur
Oui
Oui

2 - 3 jours
Vrij groot rendement, doordat de kop niet zo veel weegt.
Zeer veelzijdige vis. Wij verkiezen om deze sowieso kort te pekelen zodat hij mooi stevig wordt.
Rauw - Pocheren - Frituren - Bakken - Stomen - In Fumets
Oui
Oui

Ik heb alles gebruikt. Filets voor een rollade, het vel voor een kroepoek en de graten en kop voor een fumet.
Zeer mooi product. Heel smaakvol. De kroepoek van het vel was een heel leuk resultaat. De rollade was echt heel mooi van structuur.
Rauw - Pocheren
Oui
Oui

Hoog rendement, makkelijk te portioneren.
Is naar mijn mening nog altijd redelijk onbekend bij onze klanten. Je moet het visvlees met zachtheid behandelen en dan krijg je gegarandeerd een topresultaat.
Cru - Pochage - Friture - Cuisson au four - Cuisson à la vapeur - Cuisson à la vapeur
Oui
Oui
Recettes
avec
Aiglefin




Van boot tot bord: deze vissers deden het werk
Geen vis zonder vissers. Terwijl jij slaapt, trotseren zij de Noordzee, zodat jij verse vangst op je bord krijgt. Met vakmanschap, toewijding en een flinke dosis doorzettingsvermogen halen ze het beste uit onze wateren. Dus als je straks een hap neemt, weet dan: hier zit meer achter dan alleen een goed recept.