Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Dimitry Lysens

Michelin

Gault & Millau

17

Mastercooks
Young Masters
Plastic Skull
The Beast
Vooraanzicht van 'The Beast'. Met de hand gemaakte schedel volledig van plastic flessen. De boodschap is 'Plastic will kill you' i.v.m. afval problematiek in de oceanen.Voorkant Salons Hof ten Damme te Kallo, Beveren-Waas.

Na zijn studies in een economische richting heeft Dimitry van zijn hobby mijn beroep gemaakt. 25 jaar later heeft hij er nog steeds geen spijt van. De eerste professionele jaren heeft hij naar eigen zeggen zwaar afgezien om de opgelopen achterstand in te halen, maar was het steeds de moeite waard. Vandaag is restaurant Magis uitgegroeid tot een vaste waarde in Limburg waar Noordzeevis steeds een hoofdrol speelt in de uitgepuurde gerechten. 'Dimitry streeft in ‘Magis’ naar onberispelijke kwaliteit. Dat kun je volgens hem enkel bereiken door te werken met eerlijke en natuurlijke ingrediënten. Dimitry kiest resoluut voor essentie en beleving. Hij houdt ervan om nieuwe horizonten te ontdekken. Gedurfd, maar weloverwogen.

Gerechten van deze chef

Vlaswijting met beurre blanc van yuzu afgewerkt met zilte groenten gedresseerd in een wit gekarteld grijs bord.
Vlaswijting met beurre blanc van yuzu
Bekijk gerecht
Céviche van vlaswijting met kleurijke garnituren in een lichtblauw, rond bord gedresseerd.
Céviche van vlaswijting
Bekijk gerecht
Carpaccio van kabeljauw met miso en citrus gedresseerd op een wit bord.
Kabeljauwcarpaccio met miso en citrus
Bekijk gerecht
Tongschar gewikkeld in gebrande prei met bouillon van grijze garnaal gedresseerd in een diep wit bord
Tongschar met prei en bouillon van grijze garnaal
Bekijk gerecht
Tongschar met slierten witte asperge en crème van tuinbonen gedresseerd op een zwart rond bord.
Tongschar met asperge en tuinbonen
Bekijk gerecht
Escavèche van tongschar gedresseerd in een granny smith appel.
Escavèche van tongschar met granny smith
Bekijk gerecht
Laat je nooit door iemand zeggen wat jij wel of niet kan bereiken, enkel je eigen wil en motivatie telt.
"
"
Zwart-witte profielfoto van 'Dimitry Lysens' met witte keukenvest.
Dimitry Lysens

gedurfde
Vragen?

Om deze chef beter te leren kennen, hebben wij alvast enkele gedurfde vragen gesteld. Benieuwd naar zijn antwoorden?

Favoriete Noordzeevis?
+

Pieterman vind ik een echte topper. De stevige structuur en fijne smaak zijn niet te overtreffen.

Wat doe je het liefst op een vrije dag?
+

Sport in de ochtend en als het even kan een uitgebreide lunch in de namiddag. ’s Avonds maak ik graag tijd voor mijn gezin.

Levensmotto?
+

Als je iets doet, doe het met overtuiging.

Ken je enkele minder goede eigenschappen van jezelf?
+

Stress ! Tijdens de dienst heb ik het helaas nog steeds moeilijk rustig te blijven. Dit komt gelukkig meestal ook wel ten goede aan de kwaliteit in het bord.