Tony Brys





Chef Tony Brys is de chef en eigenaar van tapasrestaurant La Buena Vista, een unieke plek waar de tapas allesbehalve alledaags zijn en steeds een verrassende twist hebben. Bij Tony draait het niet alleen om koken, maar ook om rebellie en creativiteit, geïnspireerd door figuren als Che Guevara. Hij volgt geen platgetreden paden en laat zich leiden door zijn passie voor koken, wat voor hem gelijkstaat aan leven. Zijn culinaire opleiding vond grotendeels plaats in Spanje, waar hij ontdekte dat bijvangstvisjes, die hier vaak genegeerd worden, daar standaard op het menu staan. Voor Tony betekent vangen ook echt bereiden en opeten. Deze filosofie sluit perfect aan bij zijn betrokkenheid als NorthSeaChef, waarbij hij zich inzet om lokaal gevangen vis optimaal te benutten en waarderen.
Les plats de ce chef

bold
Des questions ?
Pour mieux connaître ce chef, nous lui avons déjà posé des questions audacieuses. Curieux de connaître ses réponses ?
Heek/ Steenbolk/ Rode Poon/ Krab/ Mossel en alles dat van de inktvisfamillie komt (mijn specialiteit trouwens).
Eerst alles regelen voor de zaak, daarna in de namiddag ergens een koffietje drinken of even uitwaaien aan de kust. Zo veel mogelijk tijd doorbrengen met mijn vrouwke en het gezin van mijn dochter. Daarna de post en mails van de zaak nakijken en nieuwe recepten creëren.
Men kan NOOIT genoeg geleerd hebben ivm de kookkunst!
Wel... mijn slechte kant is dat ik soms niet kan stoppen met creëren, en daardoor te weinig tijd voor onszelf neem. Mijn vrouw moet soms zeggen: "Bereid die worst, patatten en rodekool nu eens gewoon," omdat ik er altijd weer iets "speciaals" van wil maken... hahaha. Ik ken dus geen stop!