L'heure du changement a sonné.

Ce site n'est pas pris en charge par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à consulter ce site web, vous devez passer à un meilleur navigateur. Voici quelques suggestions.
En cliquant sur "Accepter tous les cookies", vous acceptez que des cookies soient stockés sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de nous aider dans nos efforts de marketing. Consultez notre politique de confidentialité pour plus d'informations.

Stefaan Urkens

Michelin

Gault & Millau

Maîtres cuisiniers
Jeunes maîtres
Crâne en plastique
La bête
Vue de face de "The Beast". Crâne fait à la main, entièrement fabriqué à partir de bouteilles en plastique. Le message est "Le plastique vous tuera" en raison des problèmes de déchets dans les océans.Façade des Salons Hof ten Damme à Kallo, Beveren-Waas.

Les plats de ce chef

Aucun plat de ce chef pour l'instant.
Ik hoop vooral dat ik de jongste generatie keukentalenten kan inspireren. Er wordt te veel gratuite geklaagd over jonge mensen en ik wil graag een brug slaan naar hen en op de juiste manier mijn passie overbrengen. Ook wil ik aangeven dat er bij evenementencateraars even gepassioneerd en bewust met de mooie producten uit onze regio gewerkt wordt.
"
"
Stefaan Urkens

bold
Des questions ?

Pour mieux connaître ce chef, nous lui avons déjà posé des questions audacieuses. Curieux de connaître ses réponses ?

Poisson préféré de la mer du Nord ?
+

Grietbot en Noordzeekrab vind ik heel elegante, luxueuze en kwaliteitsvolle producten. We beseffen soms niet hoe mooi en krachtig deze zijn. Maar ik hou even veel van wijting. Deze Noordzeevis is wat simpeler maar eigenlijk veelzijdiger. Deze moet voor mij niet onderdoen voor kabeljauw of rog. Je kan er heel creatief mee omgaan en hij is enorm dankbaar om mee te werken. Daarom gebruiken we deze ook heel vaak bij J&M Catering. In cevichebereidingen, om te roken of klassiek geserveerd.

Que préférez-vous faire pendant un jour de congé ?
+

Het gezin, maar ook de keuken, staan heel centraal op een vrije dag. Samen met mijn dochters koken, de passie overbrengen, en er iets moois van te maken, hoe simpel de bereiding ook kan zijn. Een taart bakken, een poké bowl maken of een risotto met zeevruchten. Hiervoor rijden we dan soms speciaal naar Oostende of Yrseke om verse ingrediënten te halen om later thuis te verwerken. Ook tijdens uitstappen staat eten heel centraal – op alle niveau’s. Altijd probeer ik alle gas terug te nemen en heel bewust om te gaan met deze fijne momenten.

Devise de vie ?
+

Ik hou graag vast aan tradities en probeer het échte eten te laten primeren op trends of het tonen van exotische probeersels op sociale media. Ook vind ik dat we soms iets minder moeten doen, maar wel kwalitatiever en bewuster moeten werken en leven. Ik kan even veel plezier halen uit een luxueuze setting is St Tropez als uit mijn hangmat tijdens het wildkamperen in de Ardennen.

Connaissez-vous des qualités moins bonnes en ce qui vous concerne ?
+

Ik ben eerder ongeduldig en ben minder tolerant voor mensen die weinig respectvol met onze stiel omgaan.