
Stefaan Urkens





Les plats de ce chef

bold
Des questions ?
Pour mieux connaître ce chef, nous lui avons déjà posé des questions audacieuses. Curieux de connaître ses réponses ?
Grietbot en Noordzeekrab vind ik heel elegante, luxueuze en kwaliteitsvolle producten. We beseffen soms niet hoe mooi en krachtig deze zijn. Maar ik hou even veel van wijting. Deze Noordzeevis is wat simpeler maar eigenlijk veelzijdiger. Deze moet voor mij niet onderdoen voor kabeljauw of rog. Je kan er heel creatief mee omgaan en hij is enorm dankbaar om mee te werken. Daarom gebruiken we deze ook heel vaak bij J&M Catering. In cevichebereidingen, om te roken of klassiek geserveerd.
Het gezin, maar ook de keuken, staan heel centraal op een vrije dag. Samen met mijn dochters koken, de passie overbrengen, en er iets moois van te maken, hoe simpel de bereiding ook kan zijn. Een taart bakken, een poké bowl maken of een risotto met zeevruchten. Hiervoor rijden we dan soms speciaal naar Oostende of Yrseke om verse ingrediënten te halen om later thuis te verwerken. Ook tijdens uitstappen staat eten heel centraal – op alle niveau’s. Altijd probeer ik alle gas terug te nemen en heel bewust om te gaan met deze fijne momenten.
Ik hou graag vast aan tradities en probeer het échte eten te laten primeren op trends of het tonen van exotische probeersels op sociale media. Ook vind ik dat we soms iets minder moeten doen, maar wel kwalitatiever en bewuster moeten werken en leven. Ik kan even veel plezier halen uit een luxueuze setting is St Tropez als uit mijn hangmat tijdens het wildkamperen in de Ardennen.
Ik ben eerder ongeduldig en ben minder tolerant voor mensen die weinig respectvol met onze stiel omgaan.