
Pieter De Smet



Ik ontdekte aan de Hotelschool van Gent dat ik mensen kon gelukkig maken met het klaarmaken van lekker eten en vooral dat ik er zelf heel erg gelukkig van werd. Ik vervolgde m’n hotelopleiding in de richting laboratorium- en voedingstechnologie en studeerde af als diëtist. De gezondheidszorg en vooral de kwaliteit van de maaltijden in de zorg zijn sindsdien mijn passie. Nergens is het belang van gezonde, verse en lekkere voeding zo groot als bij mensen die ziek zijn en of specifieke behoeften hebben. “nutrition is a therapy” of “goede zorg proef je” zijn credo’s die tekenend zijn voor het werk van m’n team en mezelf.
Les plats de ce chef

bold
Des questions ?
Pour mieux connaître ce chef, nous lui avons déjà posé des questions audacieuses. Curieux de connaître ses réponses ?
Ik heb keuzestress tussen Pieterman en Griet, sowieso beiden op het vel gebakken in te veel schuimende boter… Rog is eigenlijk ook een kanshebber. Dju, kan niet kiezen.
Ik heb weinig vrije dagen, maar ik kan genieten van een verse krant, een kop koffie en een stuk of 3 goed belegde pistolets en daarna kokerellen voor m’n gezin en vrienden. Zalig, maar m’n vrouw zegt dan dat ik niet stil kan zitten. Ik weet dan niet altijd zeker of het een compliment is of een werkpuntje… non verbale communicatie is immers niet m’n ding.
Vallen en opstaan is beter dan weglopen.
Het schijnt dat ik nogal ongeduldig ben… ik vind nochtans van niet. En ook slordig misschien, alhoewel ik chaos goed kan verdragen. Het is meestal ook nogal druk in m’n hoofd en ik ben een slechte slaper.