L'heure du changement a sonné.

Ce site n'est pas pris en charge par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à consulter ce site web, vous devez passer à un meilleur navigateur. Voici quelques suggestions.
En cliquant sur "Accepter tous les cookies", vous acceptez que des cookies soient stockés sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de nous aider dans nos efforts de marketing. Consultez notre politique de confidentialité pour plus d'informations.

Pieter De Smet

Michelin

Gault & Millau

Maîtres cuisiniers
Jeunes maîtres
Crâne en plastique
La bête
Vue de face de "The Beast". Crâne fait à la main, entièrement fabriqué à partir de bouteilles en plastique. Le message est "Le plastique vous tuera" en raison des problèmes de déchets dans les océans.Façade des Salons Hof ten Damme à Kallo, Beveren-Waas.

Ik ontdekte aan de Hotelschool van Gent dat ik mensen kon gelukkig maken met het klaarmaken van lekker eten en vooral dat ik er zelf heel erg gelukkig van werd. Ik vervolgde m’n hotelopleiding in de richting laboratorium- en voedingstechnologie en studeerde af als diëtist. De gezondheidszorg en vooral de kwaliteit van de maaltijden in de zorg zijn sindsdien mijn passie. Nergens is het belang van gezonde, verse en lekkere voeding zo groot als bij mensen die ziek zijn en of specifieke behoeften hebben. “nutrition is a therapy” of “goede zorg proef je” zijn credo’s die tekenend zijn voor het werk van m’n team en mezelf.

Les plats de ce chef

Aucun plat de ce chef pour l'instant.
Door duurzame praktijken te omarmen, zorgen we ervoor dat de zeeën en oceanen rijk blijven aan leven voor toekomstige generaties. De verantwoordelijkheid van keukenchefs hierin is groot, we hebben samen de kracht om verandering te brengen.
"
"
Pieter De Smet

bold
Des questions ?

Pour mieux connaître ce chef, nous lui avons déjà posé des questions audacieuses. Curieux de connaître ses réponses ?

Poisson préféré de la mer du Nord ?
+

Ik heb keuzestress tussen Pieterman en Griet, sowieso beiden op het vel gebakken in te veel schuimende boter… Rog is eigenlijk ook een kanshebber. Dju, kan niet kiezen.

Que préférez-vous faire pendant un jour de congé ?
+

Ik heb weinig vrije dagen, maar ik kan genieten van een verse krant, een kop koffie en een stuk of 3 goed belegde pistolets en daarna kokerellen voor m’n gezin en vrienden. Zalig, maar m’n vrouw zegt dan dat ik niet stil kan zitten. Ik weet dan niet altijd zeker of het een compliment is of een werkpuntje…  non verbale communicatie is immers niet m’n ding.

Devise de vie ?
+

Vallen en opstaan is beter dan weglopen.

Connaissez-vous des qualités moins bonnes en ce qui vous concerne ?
+

Het schijnt dat ik nogal ongeduldig ben… ik vind nochtans van niet. En ook slordig misschien, alhoewel ik chaos goed kan verdragen. Het is meestal ook nogal druk in m’n hoofd en ik ben een slechte slaper.