Seaweedchef

Donald Deschagt
Michelin
Gault & Millau
Maîtres cuisiniers

Jeunes maîtres




Mijn liefde voor al het moois wat de Noordzee te bieden heeft, is er altijd al geweest. Mijn vader was visser, het werd er dus van kindsbeen af al ingelepeld. 15 jaar geleden kwam daar -dankzij een marien bioloog- de extra liefde voor wieren, algen en zeegroenten bij en die passie groeit nog elke dag. De zee, de strandhoofden en de duinen zijn immers mijn voortuin. En zeg nu zelf, welke tuin is mooier dan deze ?
Les plats de ce chef
Aucun plat de ce chef pour l'instant.
Zorg dat je een passie hebt in je leven. Het geeft je leven een doel en verrijkt het. In mijn geval gaf dit een flinke draai aan mijn carrière en stond me toe andere, interessante mensen te leren kennen. Mijn passie is om iedereen aan de zeewier te krijgen, al is het maar het zout op je frietjes vervangen door zeewier !
"
"

Donald Deschagt
bold
Des questions ?
Pour mieux connaître ce chef, nous lui avons déjà posé des questions audacieuses. Curieux de connaître ses réponses ?
Poisson préféré de la mer du Nord ?
Zeekat en makreel
Que préférez-vous faire pendant un jour de congé ?
Gedachten op nul. Genieten van een glaasje met ons 2, vrienden of familie. Alles mag, niks moet.
Devise de vie ?
Live long, eat seaweed !
Connaissez-vous des qualités moins bonnes en ce qui vous concerne ?
Ik ben soms een heel slechte luisteraar, tot groot ongenoegen van mijn vrouw …