Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Stefaan Urkens

Michelin

Gault & Millau

Mastercooks
Young Masters
Plastic Skull
The Beast
Vooraanzicht van 'The Beast'. Met de hand gemaakte schedel volledig van plastic flessen. De boodschap is 'Plastic will kill you' i.v.m. afval problematiek in de oceanen.Voorkant Salons Hof ten Damme te Kallo, Beveren-Waas.

Gerechten van deze chef

Nog geen gerechten van deze chef.
Ik hoop vooral dat ik de jongste generatie keukentalenten kan inspireren. Er wordt te veel gratuite geklaagd over jonge mensen en ik wil graag een brug slaan naar hen en op de juiste manier mijn passie overbrengen. Ook wil ik aangeven dat er bij evenementencateraars even gepassioneerd en bewust met de mooie producten uit onze regio gewerkt wordt.
"
"
Stefaan Urkens

gedurfde
Vragen?

Om deze chef beter te leren kennen, hebben wij alvast enkele gedurfde vragen gesteld. Benieuwd naar zijn antwoorden?

Favoriete Noordzeevis?
+

Grietbot en Noordzeekrab vind ik heel elegante, luxueuze en kwaliteitsvolle producten. We beseffen soms niet hoe mooi en krachtig deze zijn. Maar ik hou even veel van wijting. Deze Noordzeevis is wat simpeler maar eigenlijk veelzijdiger. Deze moet voor mij niet onderdoen voor kabeljauw of rog. Je kan er heel creatief mee omgaan en hij is enorm dankbaar om mee te werken. Daarom gebruiken we deze ook heel vaak bij J&M Catering. In cevichebereidingen, om te roken of klassiek geserveerd.

Wat doe je het liefst op een vrije dag?
+

Het gezin, maar ook de keuken, staan heel centraal op een vrije dag. Samen met mijn dochters koken, de passie overbrengen, en er iets moois van te maken, hoe simpel de bereiding ook kan zijn. Een taart bakken, een poké bowl maken of een risotto met zeevruchten. Hiervoor rijden we dan soms speciaal naar Oostende of Yrseke om verse ingrediënten te halen om later thuis te verwerken. Ook tijdens uitstappen staat eten heel centraal – op alle niveau’s. Altijd probeer ik alle gas terug te nemen en heel bewust om te gaan met deze fijne momenten.

Levensmotto?
+

Ik hou graag vast aan tradities en probeer het échte eten te laten primeren op trends of het tonen van exotische probeersels op sociale media. Ook vind ik dat we soms iets minder moeten doen, maar wel kwalitatiever en bewuster moeten werken en leven. Ik kan even veel plezier halen uit een luxueuze setting is St Tropez als uit mijn hangmat tijdens het wildkamperen in de Ardennen.

Ken je enkele minder goede eigenschappen van jezelf?
+

Ik ben eerder ongeduldig en ben minder tolerant voor mensen die weinig respectvol met onze stiel omgaan.