Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Pieter De Smet

Michelin

Gault & Millau

Mastercooks
Young Masters
Plastic Skull
The Beast
Vooraanzicht van 'The Beast'. Met de hand gemaakte schedel volledig van plastic flessen. De boodschap is 'Plastic will kill you' i.v.m. afval problematiek in de oceanen.Voorkant Salons Hof ten Damme te Kallo, Beveren-Waas.

Ik ontdekte aan de Hotelschool van Gent dat ik mensen kon gelukkig maken met het klaarmaken van lekker eten en vooral dat ik er zelf heel erg gelukkig van werd. Ik vervolgde m’n hotelopleiding in de richting laboratorium- en voedingstechnologie en studeerde af als diëtist. De gezondheidszorg en vooral de kwaliteit van de maaltijden in de zorg zijn sindsdien mijn passie. Nergens is het belang van gezonde, verse en lekkere voeding zo groot als bij mensen die ziek zijn en of specifieke behoeften hebben. “nutrition is a therapy” of “goede zorg proef je” zijn credo’s die tekenend zijn voor het werk van m’n team en mezelf.

Gerechten van deze chef

Nog geen gerechten van deze chef.
Door duurzame praktijken te omarmen, zorgen we ervoor dat de zeeën en oceanen rijk blijven aan leven voor toekomstige generaties. De verantwoordelijkheid van keukenchefs hierin is groot, we hebben samen de kracht om verandering te brengen.
"
"
Pieter De Smet

gedurfde
Vragen?

Om deze chef beter te leren kennen, hebben wij alvast enkele gedurfde vragen gesteld. Benieuwd naar zijn antwoorden?

Favoriete Noordzeevis?
+

Ik heb keuzestress tussen Pieterman en Griet, sowieso beiden op het vel gebakken in te veel schuimende boter… Rog is eigenlijk ook een kanshebber. Dju, kan niet kiezen.

Wat doe je het liefst op een vrije dag?
+

Ik heb weinig vrije dagen, maar ik kan genieten van een verse krant, een kop koffie en een stuk of 3 goed belegde pistolets en daarna kokerellen voor m’n gezin en vrienden. Zalig, maar m’n vrouw zegt dan dat ik niet stil kan zitten. Ik weet dan niet altijd zeker of het een compliment is of een werkpuntje…  non verbale communicatie is immers niet m’n ding.

Levensmotto?
+

Vallen en opstaan is beter dan weglopen.

Ken je enkele minder goede eigenschappen van jezelf?
+

Het schijnt dat ik nogal ongeduldig ben… ik vind nochtans van niet. En ook slordig misschien, alhoewel ik chaos goed kan verdragen. Het is meestal ook nogal druk in m’n hoofd en ik ben een slechte slaper.