Visgerecht van de week

Heek met bolognese van witte bonen

Heek met bolognese van witte bonen - Christophe Pauly

Lees meer

Chefs van de maand

Dick Middelweerd

Lees meer

Christophe Pauly

Lees meer

NorthSeaChefs lanceren Zero Bycatch, the Fish Waste Project

NorthSeaChefs lanceren Zero Bycatch, the Fish Waste Project

NorthSeaChefs promoot al enkele jaren het verbruik van vis afkomstig van bijvangst en minder populaire Noordzeevissen.. Hoewel NorthSeaChefs daarvoor uitvoerig campagne voert, blijkt het zeer moeilijk om deze vissoorten tot in de koeltoog van viswinkel en supermarkt te krijgen. Nochtans volwaardige vissoorten geraken niet verkocht en eindigen roemloos als vismeel terwijl ze veel beter verdienen. Deze vissen bieden immers tal van mogelijkheden. Met “Zero Bycatch, the Fish Waste Project” wil NorthSeaChefs dat visverwerkende bedrijven zich engageren om bijvangst en minder populaire vissoorten te valoriseren als volwaardige voedingsproducten. NorthSeaChefs stelt daarvoor de expertise van verschillende topchefs ter beschikking.

Lees meer

NorthSeaChefs breidt uit met 15 chefs in Nederland in navolging van succesvol Belgisch project

NorthSeaChefs breidt uit met 15 chefs in Nederland in navolging van succesvol Belgisch project

Nederlands keukenchefs groeperen zich naar het voorbeeld van Belgische collega’s, waar NorthSeaChefs in 2011 door een aantal chefs werd opgericht. Met hetzelfde nobele doel verenigen ze zich om ook minder bekende vissoorten uit de Noordzee in de keuken te verwerken. Door culinaire toepassingen willen ze ook voor de meestal waardeloze bijvangst aanzienlijk toegevoegde waarde creëren. Een opzet waarin de Belgische chefs reeds in slaagden en dus navolging verdient.

Lees meer