Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Winterse vangst: steenbolk, rode poon en zeekat

Weinigen weten dat iedere vissoort bepaalde maanden op zijn top is. Ook vissen hebben hun seizoenen, periodes wanneer er een rijke aanvoer is en de vis het lekkerst is.
Dit zette de NorthSeaChefs ertoe aan een campagne uit te werken rond ‘Vis van het seizoen’. Elk seizoen zetten we andere vissen in de kijker die op dat moment op hun best zijn.
Deze winter zijn dat rode poon, steenbolk en zeekat. Hoe maak je deze vissen best klaar? Onze NorthSeaChefs geven je graag tips en receptinspiratie.

De keuze voor deze winter valt op 3 diverse vissen.

Rode poon

Chef Seppe Nobels (Instroom Academy) vertelt: “Rode poon is een van de meest smaakvolle vissen. Wintergroenten als aardpeer, schorseneren, spruiten of witloof hebben net als rode poon een zeer uitgesproken smaak en zijn dus heel goed te combineren. De geconcentreerde, volle, waanzinnig lekkere smaak van rode poon is een godsgeschenk om te combineren met de aardse smaken van de wintergroenten.”

Steenbolk

Chef Bart Gils (restaurant Signatuur) gaat aan de slag met “één van zijn lievelingsvissen”. “Steenbolk is het typische voorbeeld van onbekend is onbemind, maar wordt erg geapprecieerd door kenners. Er is wat werk aan om ze te kuisen, maar het is een heerlijk visje met een aangename textuur. Kort garen op de velkant is de boodschap.”

Zeekat

“Na rode poon is dit mijn absolute favoriet uit de Noordzee. Heerlijk zacht van smaak en met een aangenaam mondgevoel.” zegt chef Huibrecht Berends (BÚN Bar & Restaurant). “Je gaart zeekat best ofwel heel kort op hoge temperatuur, ofwel heel lang op lage temperatuur. Zo krijg je een heerlijke zachte textuur. Zeekat kan ook op zijn geheel gegrild worden.”