C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Zuurdesem met hondshaai en rode biet
Hondshaai en rode biet tussen een zuurdesemsandwich gedresseerd op een rond blauw bord.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Hondshaai

2 stuks hondshaai
1 zuurdesembrood
peper en zout, naar smaak

Rode biet

600g rode biet
1 eiwit
120g druivenpitolie
xeresazijn
uienolie

Condiment van sjalot

200g sjalotjes, gesnipperd
40g look, geperst
180g worcestersaus
300g witte wijn

Afwerking

walnoten


Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Olly Ceulenaere » portant un gilet de cuisine blanc.
Olly Ceulenaere
Préparation

Hondshaai

Fileer de vis, verwijder de graatjes, snij in kleine stukjes en bak kort op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

Toast

Snij dunne plakken van zuurdesembrood, bak krokant in de oven op 180°C.

Rode biet

Gaar de bietjes ongeschild in de oven op 200°C, laat afkoelen, pel. Mix 200g bieten met het eiwit, voeg druppelsgewijs de druivenpitolie toe, mix tot een homogene massa, kruid met peper en zout, fris op met xeresazijn. Snij de rest van de bietjes in blokjes, maak aan met uienolie en xeresazijn.

Condiment van sjalot

Zet de sjalot en look onder met wijn en worcestersaus, laat op een laag vuur volledig uitkoken, laat afkoelen.

Afwerking

Leg tussen 2 toastjes de rode bietencrème en -blokjes, de hondshaai en enkele puntjes condiment. Werk af met geraspte walnoot.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de zijkant van de hondshaai.

Plats connexes

een moot gebakken hondshaai met zurkelstampers apart geserveerd
Gebakken hondshaai met kruidencoulis en zurkelstampers
Voir le plat
gebrande hondshaai met gemarineerde koolrabi en dille-olie gedresseerd in een roestkleurig kommetje
Hondshaai met koolrabi en dille
Voir le plat
Hondshaai en kalfskop gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.
Kalfskop en tortue met warmgerookte hondshaai en basilicum
Voir le plat
Gerecht hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon op een wit rond bord.
Hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon
Voir le plat
Tartelette van hondshaai en anijsgroentjes gedresseerd op een beigekleurig rond bord.
Tartelette van hondshaai en anijsgroentjes
Voir le plat
Hondshaai met couscous, spinazie en girollen met een saus van bouillabaisse op een zwart bord gedresseerd.
Hondshaai met handgerolde couscous en bouillabaisse
Voir le plat
Hondshaai met pompoen gedresseerd in een halve maan op een wit rond bord
Hondshaai met dashi en pompoen
Voir le plat
Hondshaai rillette met duinasperges gedresseerd op een wit bord met zwarte rand.
Rillettes van hondshaai met duinasperges
Voir le plat
gebakken hondshaai filet met creme van rode biet en afgewerkt met tuinkers gedresseerd in een licht bord.
Hondshaai met rode biet en tuinkers
Voir le plat
Tajine met hondshaai
Winterse tajine met hondshaai
Voir le plat
Hondshaai met buikspek en noordzeedashi, afgewerkt met seizoensbloemen in een geel diep bord.
Gegrilde hondshaai met buikspek en Noordzeedashi
Voir le plat
Gebakken hondshaai met daarop wat schijfjes truffel en champignon gedresseerd op een wit rond bord
Hondshaai met paddenstoel, truffel en zure sjalotsaus
Voir le plat