C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Schelvis met tomatencoulis
Schelvis met tomaytencoulis en artisjok in een zwarte, ronde ovenschaal gedresseerd.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Schelvis

4 stukjes schelvis met vel (+- 150 gr per stuk)
peper en zout, naar smaak

Tomatencoulis

2 dl coulis van tomaten (dit mag een goede kwaliteit zijn uit blik)
1 teentje look, gepeld en in schijfjes gesneden
2 lente-ui, in fijne schijfjes gesneden
8 tal kleine ingelegde artisjokjes, in vier stukken gesneden
Handvol kleine basilicumblaadjes
Olijfolie
20 gram zwarte olijven (bij voorkeur Taggiasche olijfjes)
10-tal kappertjes van goede kwaliteit
peper en zout, naar smaak

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Matthieu Beudaert » avec un gilet de cuisine blanc.
Matthieu Beudaert
Préparation

Schelvis en tomatencoulis

Beleg een ovenschaal met de tomatencoulis en leg er de stukken schelvis op. Kruid de stukken schelvis met peper en zout. Voeg de fijngesneden look, de lente-ui, artisjok, kappers en olijven toe en werk af met wat olijfolie. Plaats een deksel op de ovenschaal of dek af met aluminium folie. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 16 minuten. Controleer of de vis gaar is. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

Tips: Serveer het gerecht met parelpasta of natuur gekookte krieltjes. Brand het vel van de schelvis met een gasbrandertje vooraleer het in de ovenschaal te leggen voor meer smaak.

Foto: Levien Lockefeer

Detailfoto van schelvis op schilferijs

Plats connexes

Schelvis met daarbij aardappel en groene kruiden, gedresseerd op een wit rond bord met donkere achtergrond
Schelvis met aardappel en groene kruiden
Voir le plat
gemarineerde schelvis met salade van radijs en een groene jus gedresseerd in een rood kommetje
Gemarineerde schelvis met salade van radijs en mierikswortelmayo
Voir le plat
Mousse van schelvis op een toast van dille gedresseerd op gemarmerde stenen.
Toast met dille en mousse van schelvis
Voir le plat