C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Steenbolk met curry
Steenbolk in currysaus gedresseerd in een aardekleurig kommetje
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Beslag

200 g zelfrijzende bloem
10 g fijn zeezout
330 ml bier (pils)
10 g ijs (ongeveer 1 ijsblokje)

Currysaus

2 uien, in 4 gesneden
4 teentjes knoflook, fijngesneden
1 el currypoeder
10 kafir limoenblaadjes
200 ml witte wijn (sauternes)
500 ml kippenbouillon (visbouillon of groentebouillon kan ook)
250 ml kokosmelk
1 el vissaus
2 limoenen, sap en zeste
olijfolie

Steenbolk

4 steenbolkfilets met vel van 120 g
bloem
zout, naar smaak
azijn
piment d’espelette

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Michael Yates » portant un gilet de cuisine blanc.
Michael Yates
Préparation

Beslag

Voeg voor het beslag de bloem, het zout, het bier en het ijsblokje samen en meng tot een vloeiend beslag.

Currysaus

Stoof de ui, knoflook en kafir blaadjes aan in wat olijfolie tot ze gaar zijn. Voeg daarna het currypoeder en de witte wijn toe. Laat inkoken tot de ui mooi glazig is en voeg vervolgens de kippenbouillon toe. Laat een derde inkoken. Voeg dan de kokosmelk en vissaus toe en laat inkoken tot je tevreden bent over de smaak en dikte. Werk tot slot af met de zeste en het sap van de limoenen. Zeef de saus en hou opzij.

Steenbolk

Haal de steenbolkfilets door de bloem en dompel ze vervolgens onder in het beslag. Frituur daarna goudbruin op 180°C. Breng op smaak met zout, een druppeltje azijn en wat piment d’espelette.

Afwerking

Mix tot een schuimige saus en lepel deze in een kommetje. Plaats daarna de steenbolk in de saus.

Foto: Frank Croes

Steenbolk op schilferijs

Plats connexes

Versez le tartare au butternut assaisonné sur une assiette blanche pendant qu'une main verse la sauce dans l'assiette.
Tartare de moue au butternut
Voir le plat
Steenbolk met open ravioli van knolselder met parelcouscous gedresseerd op een wit bord en een pannetje met saus erbij
Steenbolk met knolselder en parelcouscous
Voir le plat
Steenbolk met spelt en bisquesaus gedresseerd op een zwart bord.
Steenbolk met bisquesaus, spelt en gerookte mozarella
Voir le plat
Gepaneerde steenbolk met tartaarsaus geserveerd in een diep bord met daaronder een blauwe servet en een mesje ernaast.
Steenbolk met warme tartaarsaus
Voir le plat
Gebakken steenbolk met risotto en butternut gedresseerd in een beige diep bord.
Steenbolk met kort gebakken risotto van kastanjezwam en butternut
Voir le plat
een kokertje met steenbolktartaar en een zwart dotje gefermenteerde komkommer gedresseerd op een gedroogde steenbolk
Steenbolktartaar en gefermenteerde komkommer
Voir le plat
Steenbolk met knolselder gedresseerd in een diep wit bord gedresseerd
Steenbolk met knolselder no waste
Voir le plat
Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje
Steenbolk met asperges, zeekraal, mousseline en handgepelde garnaal
Voir le plat
Gebrande steenbolk met boerenkool gedresseerd op een aardkleurig rond bord
Gebrande steenbolk met boerenkool, karnemelk en gember
Voir le plat
Steenbolkfilet gedresseerd op een rondje met pastinaakpuree en saus van beenmerg afgewerkt met groene kruiden
Gebakken steenbolk met pastinaakpuree, gandaham en beurre blanc van beenmerk
Voir le plat
Brandade van steenbolk met een spiegelei gedresseerd in een metalen kommetje op een houten dienblad
Brandade van steenbolk met haringeitjes
Voir le plat