C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
vlaswijting met yuzu
Vlaswijting met beurre blanc van yuzu afgewerkt met zilte groenten gedresseerd in een wit gekarteld grijs bord.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Vlaswijting

4 mooievlaswijting filets van 60 g stuk
peper en zout, naar smaak
olijfolie

Zilte groenten

100 g monniksbaard
20 g gekonfijte cedraat (citrus uit Italië)
50 g zeekraal
20 g hijiki, gegaard in lichte sojasaus
enkele takjeszeevenkeql
1 noriblad

Beurre blanc

300 ml visfumet
50 ml wittewijn
20 g yuzusap
1 sjalot, fijngesneden
80 g boter

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Dimitry Lysens » portant un gilet de cuisine blanc.
Dimitry Lysens
Préparation

Beurre blanc

Laat voor de saus alle ingrediënten samen inkoken, behalve de boter.  Wanneer de saus een licht stroperige binding begint te krijgen, stoppen met inkoken en passeren door een fijne zeef. Voor het serveren de boter in blokjes al roerend toevoegen aan de warme saus. Mix de saus kort met een staafmixer.

Vlaswijting

Kruid de vlaswijting met peper en zout en plaats in een voorverwarde oven van 120°C met wat olijfolie gedurende 12 minuten. Brand ze nadien met eenbrander kort voor een grillsmaak.

Zilte groenten

Kook de monniksbaard 1 minuut in gezouten water.  

Afwerking

Leg de monniksbaard onderaan in het bord. Voeg daarbij een mespunt van de gekonfijte cedraat. Plaats de vlaswijting erop en overgiet royaal met de beurreblanc. Werk af met de hijiki, zeekraal, zeevenkel en het fijngesneden noriblad.

Foto: Levien Lockefeer

Plats connexes

Céviche van vlaswijting met kleurijke garnituren in een lichtblauw, rond bord gedresseerd.
Céviche van vlaswijting
Voir le plat
Gebakken vlaswijting met moghrabieh en jus van bouillabaisse gedresseerd in een rond diep rood kommetje
Gebakken vlaswijting met moghrabieh, cantharellen en jus van bouillabaisse
Voir le plat
Céviche van vlaswijting met radijs en crème van eigeel gedresseerd in een wit bord
Céviche van vlaswijting met Belgisch saffraan, crème van eigeel en nieuwe aardappel
Voir le plat