C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Noordzeetong, sesam, inktvis en algen
Krokante Noordzeetong met inktvis, sesam en algen gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Noordzeetong

2 tongen van 400 g, gefileerd en zonder vel
gezeefde witte bloem
losgeklopt eiwit
paneermeel (half-om-half panko/ fijngemalen gedroogde garnalenkoppen)
gomasio (mengeling van fijngemalen sesamzaad en zout)

Crème van zeealgen

15g gedroogde wakame (zeewier)
500ml water
5g agaragar
25g sojasaus
35g sushiazijn
raspsel van 1/2 limoen
30ml goede olijfolie

Inktvis

tentakels van 2 zeekatten (sepia, inktvis)
olijfolie
lookolie
citroensap
peper en zout, naar smaak

Afwerking

algen, geweekt en in sojasaus gemarineerd (optioneel)
zeste van limoen

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Maarten Bouckaert » avec gilet de cuisine blanc et sangle foncée.
Maarten Bouckaert
Préparation

Noordzeetong

Snij de tongfilets in lange reepjes. Kruid met peper en zout. Haal door de bloem, vervolgens door het eiwit en het paneermeel. Leg op boterpapier. Bak de reepjes op het laatste moment in een warme frituur van 170°C. Bestrooi met gomasio.

Crème van algen

Breng het water aan de kook, voeg de wakame toe, laat onder plasticfolie zo’n 20 minuten trekken. Zeef, voeg de agaragar toe, kook op, stort uit, laat afkoelen. Mix glad in de blender met sojasaus, sushiazijn en limoenzeste. Voeg op het einde de olijfolie toe. Duw door een fijne zeef.

Inktvis

Klop de tentakels even plat met de achterkant van een zwaar mes (het inktvislijf kan ook worden gebruikt, maar moet dan worden ingesneden met een scherp mes). Kruid met peper en zout. Bak op hoog vuur in olijfolie met wat lookolie. Blus met wat citroensap.

Afwerking

Spuit algencrème op de bodem van een kommetje, steek er de gefrituurde tongen en de tentakels in, werk af met zeste van limoen en, indien gewenst, gemarineerde algen.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van het vel van een Noordzeetong
Je kan zien dat vis vers is aan de mooie glans op het vel.

Plats connexes

Petits calmars habillés à l'encre sur un tableau blanc
Calamar à l'encre
Voir le plat
3 lasagnes aux calmars garnies d'une tranche de chorizo et d'une sauce verte au centre, garnies sur une assiette blanche.
Lasagne au calamar, au chou et au chorizo
Voir le plat
langoustine en pijlinktvis met bouillon in een diep bord gedresseerd
Langoustine en inktvis
Voir le plat
gegrilde pijlinktvis in een zwart kommetje met daarbij een limoen zout dip.
Gegrilde pikante pijlinktvis
Voir le plat
Noordzeetong met jonge prei, bloemkool en aardappel gedresseerd op een wit bord met zwarte rand.
Noordzeetong met jonge prei, bloemkool en aardappel
Voir le plat
gegrilde zeetong met groene asperges gedresseerd op een blauw rond bord
Gegrilde zeetong met groene asperges, olijf, romesco en gekonfijte aardappel
Voir le plat
gebakken zeetong met groene groenten gedresseerd op een wit rond bord
Gebakken zeetong met groene groenten
Voir le plat
Zwarte wrap met pijlinktvis op een zwarte achtergrond
Wrap met pijlinktivs
Voir le plat
Gevulde pijlinktvis op een zwart bordje met salade en dipsaus
Pijlinktvis gevuld met Brasvar varken
Voir le plat
Zeetong meunière en artisjok barigoule gedresseerd op een zwart rond bord.
Zeetong meunière, artisjok barigoule en citroenboter
Voir le plat
tartaar van kalf met inktvis in een lichtblauw diep bord gedresseerd
Inktvis en Holsteinkalf
Voir le plat
Gevulde pijlinktvis met prei gedresseerd in een steelpannetje
Gevulde pijlinktvis met prei
Voir le plat
Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus gedresseerd op een langwerpig wit bord
Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus
Voir le plat
Tong met tomaat en olijf gedresseerd op een wit bord met zwarte rand
Noordzeetong met tomaat, olijven en lavas
Voir le plat