C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
hondshaai met couscous
Hondshaai met couscous, spinazie en girollen met een saus van bouillabaisse op een zwart bord gedresseerd.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Hondshaai

550 g hondshaai, in filet
boter

Handgerolde couscous

800 ml groentenbouillon
200 g couscous
2el piquillopeper, fijngesneden
enkele blaadjes platte peterselie, fijngesneden
enkele blaadjes munt, fijngesneden
peper en zout, naar smaak

Garnituren

200 g girolles, gekuist
250 g jonge spinazie
1 sjalot, in ringen gesneden
peper en zout, naar smaak

Bouillabaisse

1,5kg visafval (koppen en graten van rode poon bijvoorbeeld)
1 grote ajuin
1 rode paprika
2 stengels selder
1 prei
25 g tomatenpuree
witte wijn, een scheut
750 ml visbouillon
750 ml water
citroensap, naar smaak
1 klontje boter
olijfolie
peper en zout, naar smaak

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Maarten Bouckaert » avec gilet de cuisine blanc et sangle foncée.
Maarten Bouckaert
Préparation

Handgerolde couscous (m’hamsa)

Breng een groentenbouillon aan de kook en voeg er wat afgespoelde couscous bij. Kook gedurende 7 minuten, haal van het vuur en laat nog 4 minuten zwellen in de bouillon. Giet af en werk af met olijfolie, fijngesneden piquillopepers, enkele blaadjes platte peterselie en enkele blaadjes munt en enkele eetlepels van de groentenbouillon. Goed afkruiden met peper en zout.

Gebakken jonge spinazie - girolles

Bak wat jonge spinazie op in olijfolie en voeg wat fijngesneden ringen sjalot, peper en zout toe. Bak de schoongemaakte girolles ook in wat olijfolie, kruiden met peper en zout.

Hondshaai

Vraag gefileerde hondshaai zonder vel en snij de de buikgraten uit. Kerf de vis wat in en snij in kleine stukken. Leg de stukken op een ingeboterde ovenschaal. Lepel er wat bouillabaisse bij en gaar de vis zo in een oven van 150°C tot zacht.

Snelle Bouillabaisse

Vraag visafval aan uw visboer (bij voorkeur van kleine visjes). Haal er de kieuwen en de ogen uit en plaats op een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Rooster dit in een oven van 200°C gedurende 35 minuten. Stoof ondertussen aan in een grote pot: ajuin, rode paprika, selder, prei en wat tomatenpuree. Bevochtig met een goede scheut witte wijn, voeg de geroosterde graten toe en vul de pot bij met de helft visbouillon, de helft water. Kook gedurende een klein uurtje op een laag vuur. Passeer door een fijne zeef en mix er een klontje boter onder. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.

Afwerking

Schik de couscous, de spinazie en de paddenstoelen op een (diep) bord en plaats er de stukjes hondshaai bij. Serveer de bouillabaisse apart.

Foto: Levien Lockefeer

Detailfoto van de vin van hondshaai op schilferijs

Plats connexes

een moot gebakken hondshaai met zurkelstampers apart geserveerd
Gebakken hondshaai met kruidencoulis en zurkelstampers
Voir le plat
gebrande hondshaai met gemarineerde koolrabi en dille-olie gedresseerd in een roestkleurig kommetje
Hondshaai met koolrabi en dille
Voir le plat
Hondshaai en kalfskop gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.
Kalfskop en tortue met warmgerookte hondshaai en basilicum
Voir le plat
Gerecht hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon op een wit rond bord.
Hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon
Voir le plat
Tartelette van hondshaai en anijsgroentjes gedresseerd op een beigekleurig rond bord.
Tartelette van hondshaai en anijsgroentjes
Voir le plat
Hondshaai en rode biet tussen een zuurdesemsandwich gedresseerd op een rond blauw bord.
Zuurdesemsandwich met hondshaai en rode biet
Voir le plat
Hondshaai met pompoen gedresseerd in een halve maan op een wit rond bord
Hondshaai met dashi en pompoen
Voir le plat
Hondshaai rillette met duinasperges gedresseerd op een wit bord met zwarte rand.
Rillettes van hondshaai met duinasperges
Voir le plat
gebakken hondshaai filet met creme van rode biet en afgewerkt met tuinkers gedresseerd in een licht bord.
Hondshaai met rode biet en tuinkers
Voir le plat
Tajine met hondshaai
Winterse tajine met hondshaai
Voir le plat
Hondshaai met buikspek en noordzeedashi, afgewerkt met seizoensbloemen in een geel diep bord.
Gegrilde hondshaai met buikspek en Noordzeedashi
Voir le plat
Gebakken hondshaai met daarop wat schijfjes truffel en champignon gedresseerd op een wit rond bord
Hondshaai met paddenstoel, truffel en zure sjalotsaus
Voir le plat