C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
hondshaai met zure sjalotsaus
Gebakken hondshaai met daarop wat schijfjes truffel en champignon gedresseerd op een wit rond bord
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Hondshaai

450g hondshaai
goede boter
peper en zout, naar smaak

Sjalotsaus

5 sjalotten, fijngesneden
wittewijnazijn
witte wijn
azijn
1 l visfumet
paar takjes tijm
paar blaadjes laurier
een teentje look
kombublad
boter
peper en zout, naar smaak
citroensap, naar smaak

Champignons

1 bakje bruine champignons
arachide-olie
een takje tijm
een blaadje laurier
een teentje look
mespunt komijn
peper en zout, naar smaak

Afwerking

1 zwarte truffel

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Tom Vermeiren » portant un gilet de cuisine blanc.
Tom Vermeiren
Préparation

Sjalotsaus

Zet 5 fijngesneden sjalotten aan en laat mooi zweten, blus af met een geut azijn, witte wijn en wittewijnazijn en laat inkoken. Bevochtig dan met 1l goede visfumet en voeg tijm en laurier toe met een teentje look en kombublad. Reduceer tot 600 ml en mix en zeef de saus in een andere sauteuse. Monteer af met boter en kruid af met peper, zout en eventueel een beetje citroensap voor fraîcheur.

Champignons

Snijd 1 champignon in fijne plakjes op de mandoline. Snijd 1 bakje bruine champignons goed fijn en zet aan in arachide-olie met tijm, laurier en een teentje look. Laat het vocht van de champignons mooi uitkoken tot je een redelijk solide massa hebt. Voeg dan peper en zout toe en een mespuntje komijn. Mix tot een gladde crème.

Hondshaai

Bak tot slot de hondshaai meunier met genoeg goede boter.

Afwerking

Zorg voor goede mooie truffel, alleen dan is het echt lekker. Heb je geen truffelrasp, dan kan je nog steeds een microplane gebruiken of een kaasraspje.
Dresseer zoals op de foto.

Bron: Culinaire Ambiance

Foto: Frank Croes

Detailfoto van het ruwe vel van de hondshaai op schilferijs

Plats connexes

een moot gebakken hondshaai met zurkelstampers apart geserveerd
Gebakken hondshaai met kruidencoulis en zurkelstampers
Voir le plat
gebrande hondshaai met gemarineerde koolrabi en dille-olie gedresseerd in een roestkleurig kommetje
Hondshaai met koolrabi en dille
Voir le plat
Hondshaai en kalfskop gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.
Kalfskop en tortue met warmgerookte hondshaai en basilicum
Voir le plat
Gerecht hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon op een wit rond bord.
Hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon
Voir le plat
Tartelette van hondshaai en anijsgroentjes gedresseerd op een beigekleurig rond bord.
Tartelette van hondshaai en anijsgroentjes
Voir le plat
Hondshaai en rode biet tussen een zuurdesemsandwich gedresseerd op een rond blauw bord.
Zuurdesemsandwich met hondshaai en rode biet
Voir le plat
Hondshaai met couscous, spinazie en girollen met een saus van bouillabaisse op een zwart bord gedresseerd.
Hondshaai met handgerolde couscous en bouillabaisse
Voir le plat
Hondshaai met pompoen gedresseerd in een halve maan op een wit rond bord
Hondshaai met dashi en pompoen
Voir le plat
Hondshaai rillette met duinasperges gedresseerd op een wit bord met zwarte rand.
Rillettes van hondshaai met duinasperges
Voir le plat
gebakken hondshaai filet met creme van rode biet en afgewerkt met tuinkers gedresseerd in een licht bord.
Hondshaai met rode biet en tuinkers
Voir le plat
Tajine met hondshaai
Winterse tajine met hondshaai
Voir le plat
Hondshaai met buikspek en noordzeedashi, afgewerkt met seizoensbloemen in een geel diep bord.
Gegrilde hondshaai met buikspek en Noordzeedashi
Voir le plat